Drulă: Lucrările la Podul suspendat peste Dunăre avansează bine

O filmare aeriană cu cei doi piloni ai podului suspendat peste Dunăre a fost publicată pe rețelele de socializare și distribuită, recent, de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă. Acesta a distribuit recent pe rețelele de socializare o filmare aeriană a podului, în care se pot vedea cei doi piloni, dar și platforma pe care se vor lansa cablurile de susținere. Filmarea are 13:24 minute și a fost publicată de ”Răducu P Drum”.

”Podul de la Brăila – imagini spectaculoase cu operațiunea pe uscat și pe apă, de montare a platformei pe care se vor lansa cablurile de susținere. Proiectul merge cu toată viteza înainte. Lucrările avansează bine atât la pod, cât și la drumurile de legătură – complet deblocate de luna trecută”, a scris Drulă pe Facebook.

În ședința de Guvern de astăzi a fost emisă o Hotărâre de Guvern privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, necesar pentru relocarea utilităților, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”, județele Brăila și Tulcea aflate pe raza localității Jijila din județul Tulcea, expropriator fiind statul român, reprezentat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A.

Sumele individuale estimate de expropriator, aferente justelor despăgubiri pentru imobilele proprietate privată, situate pe amplasamentul suplimentar sunt în cuantum total de 40 mii lei și sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în conformitate cu Legea bugetului de
stat pe anul 2021.

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri