Tinere racolate prin metoda “loverboy”. 6 bărbaţi au fost arestaţi preventiv într-un dosar de trafic de persoane

Mai multe percheziţii au avut loc în judeţul Dolj, la persoane suspectate de trafic de persoane şi trafic de minori, iar şase bărbaţi au fost arestaţi preventiv după ce ar fi exploatat sexual mai multe tinere, prin metoda “loverboy”.

Potrivit Poliţiei Judeţene Dolj, în cadrul unei acţiuni privind traficul de persoane şi de minori, au fost făcute şapte percheziţii, cinci în municipiul Craiova şi două în comuna Bucovăţ. 

“În fapt, mai multe persoane sunt bănuite că, în cursul anului 2022, prin metoda «loverboy», ar fi racolat şi exploatat sexual mai multe fete, cinci majore şi două minore, în municipiul Craiova, în apartamente închiriate în sistem hotelier. În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, sisteme informatice şi medii de stocare a datelor, trei pistoale de tip airsoft, 20 de arme albe (cuţite, săbii, macete, bastoane telescopice, topoare), precum şi alte probe şi mijloace de probă”, se arată în comunicat.

Treisprezece persoane au fost duse la audieri, iar şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 22 de ani, toţi din judeţul Dolj, au fost reţinuţi.

Ei au fost prezentaţi apoi Tribunalului Dolj care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile, pentru trafic de persoane şi trafic de minori.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri