Box office nord-american: „Black Adam” conduce topul în al treilea weekend de la premieră cu încasări de 18,5 milioane de dolari

„Black Adam”, o aventură de benzi desenate cu Dwayne Johnson în rol principal, se menţine pe primul loc în box office-ul nord-american pentru al treilea weekend consecutiv, cu vânzări de bilete de 18,5 milioane de dolari, potrivit Variety.

După trei săptămâni de la lansare, „Black Adam” a generat 137,3 milioane de dolari în America de Nord şi 319 de milioane de dolari la nivel global. Este un rezultat solid, unul care se îmbunătăţeşte mult faţă o altă producţie din universul DC, „The Suicide Squad” din 2021 (care a câştigat 168 de milioane de dolari la nivel global în timp ce era difuzat simultan pe HBO Max în America de Nord). 

Povestea Warner Bros. a avut un buget de producţie de 195 de milioane de dolari.

Pe locul doi, un nou film anime intitulat „One Piece Film: Red” a adunat la debut 9,4 milioane de dolari din 2.367 de cinematografe în America de Nord. Este o altă victorie modestă pentru Crunchyroll, o companie specializată în anime, în urma lansărilor recente precum „Dragon Ball Super: Super Hero” (38 de milioane de dolari pe plan intern) şi „Jujutsu Kaisen 0: The Movie” (34 de milioane de dolari pe plan intern). Aceste filme au bugete de producţie şi marketing relativ mici.

„Ticket to Paradise”, o comedie romantică cu Julia Roberts şi George Clooney, a ajuns pe locul trei cu 8,5 milioane de dolari din 4.066 de săli de cinema, scăzând cu doar 14% în al treilea weekend. Filmul a generat 46,7 milioane de dolari în America de Nord şi pare să-şi continue cursa. „Ticket to Paradise” a reuşit să sfideze aşteptările (graţie farmecului vedetelor sale) cu 90,4 milioane de dolari la box office-ul internaţional şi 137 de milioane de dolari la nivel mondial. Universal a cheltuit 60 de milioane de dolari pe film.

Pe locul patru, „Smile” de la Paramount a generat 4 milioane de dolari din 3.046 de cinematografe, veniturile totale la nivel intern ajungând la 99 de milioane de dolari. Pe măsură ce filmul psihologic de groază se apropie de pragul de 100 de milioane de dolari în America de Nord, „Smile” a depăşit 200 de milioane de dolari la nivel global – o cifră impresionantă pentru un film cu un buget de 17 milioane de dolari.

Thrillerul supranatural Lionsgate „Prey for the Devil” a completat primele cinci locuri cu 3,87 milioane de dolari din 2.980 de săli, o scădere de 48% faţă de debutul său. Până duminică, filmul cu buget redus a generat o sumă slabă de 13,64 milioane de dolari.

În afara primelor cinci locuri, filmul „Terrifier 2” a continuat să impresioneze, ajungând pe locul 10, cu 1,2 milioane de dolari din 1.245 de cinematografe în weekend.

Pe locul şapte, „The Banshees of Inisherin” al regizorului Martin McDonough, un film cu decor irlandez, cu Colin Farrell şi Brendan Gleeson în rolul unor prieteni de-o viaţă aflaţi într-un impas, a câştigat 2 milioane de dolari din 895 de cinematografe. Filmul Searchlight a încasat până în prezent 3 milioane de dolari.

Pe locul opt, „Till” a rămas constant cu 1,8 milioane de dolari din 2.136 de săli. Biopicul emoţionant, care o prezintă pe Danielle Deadwyler în rolul mamei lui Emmett Till, a generat 6,5 milioane de dolari după patru săptămâni de la premieră, un rezultat decent pentru o dramă destinată publicului adult.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri