Nicuşor Dan a anunţat că lucrările la Pasajul Doamna Ghica vor fi încheiate în vara anului viitor

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că lucrările la Pasajul Doamna Ghica vor fi încheiate în vara anului viitor, precizând că de la sfârşitul acestei săptămâni vor fi instituite restricţii de trafic timp de trei luni.

Nicuşor Dan şi primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, au organizat, marţi, o conferinţă de presă, pe şantierul de la pasajul Doamna Ghica. 

“Pentru această bucată lucrările vor începe vineri odată cu restricţiile de trafic, cu termen de trei luni. Deci la început de februarie va fi gata până aici, iar pentru toată structura metalică termenul este începutul lunii martie. Începând de vineri o să fie restricţii pentru realizarea acestei bucăţi care trece pe deasupra intersecţiei. Asta înseamnă că nu mai circulă tramvaie, în loc de tramvai o să fie o linie de autobuz care suplineşte şi pe sensul către centrul oraşului maşinile vor circula pe linia de tramvai. După ce se montează structura metalică, un termen de patru, cinci luni până la circulaţia pe pod. În vara anului viitor va fi finalizat”, a declarat primarul Capitalei. 

Primarul Sectorului 2 a afirmat că oamenii trebuie să înţeleagă că nu există şantier fără deranj. 

“Este important ca oamenii să înţeleagă că nu există niciun şantier fără deranj. Vom mai avea un pic de deranj aici în intersecţie. Tramvaiele nu vor merge din acest motiv că se lucrează. Vom avea autobuze – 621, care refac acest traseu. Iar sensurile dinspre Colentina înspre Obor vor circula în perioada următoare pe linia de tramvai, celălalt sens fiind neafectat”, a declarat Radu Mihaiu. 

Primarul Capitalei a fost întrebat ce s-a întâmplat cu acest pasaj după ce iniţial trebuia să fie gata la sfârşitul anului 2020, apoi termenul a fost mutat în 2021, iar acum finalizarea investiţiei va avea loc în 2023. 

“A fost o aventură. O primărie care nu avea niciun ban a început un pod şi a blocat o intersecţie. Pe scurt, asta a fost. Şi noi a trebuit mai întâi să scoatem primăria din faliment, apoi să reclădim încrederea în primărie şi în instituţii. După ce problemele acestea s-au rezolvat am intrat într-un ritm normal”, a explicat Nicuşor Dan.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri