Condițiile în care elevii din Timișoara se duc la școală: 30 de copii înghesuiți într-un microbuz de 14 locuri

Poliţiştii din Timiş au aplicat o amendă de 9.000 de lei unui operator de transport, după ce a fost filmat în timp ce transporta până la 30 de elevi, înghesuiţi într-un microbuz de 14 locuri. Imaginile au apărut în presa locală şi au fost filmate în comuna Dumbrăviţa, de lângă Timişoara.

Serviciul Rutier al Poliţiei Timiş s-a sesizat din oficiu, în urma apariţiei imaginilor cu elevii înghesuiţi în microbuz.

”Cu privire la imaginile apărute în mass-media, la data de 16.11.2022, poliţiştii Serviciului Rutier s-au sesizat din oficiu şi au efectuat verificări pentru stabilirea normelor rutiere încălcate, iar în aceasta dimineaţă 17.11.2022, autovehiculul a fost oprit în trafic pentru control, poliţiştii constatând că operatorul de transport nu deţinea copie conformă a certificatului de transport în cont propriu, fapt pentru care a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 9000 de lei conform  HG 69/2012”, precizează IPJ Timiş. 

Ca şi măsură complementară, au fost reţinute plăcuţele de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare.

În presa locală au apărut imagini cu mai mulţi elevi înghesuiţi în microbuze de 14 locuri. O parte dintre aceştia au stat pe scaune, iar cei mai mulţi, în picioare. În imagini se vede cum copiii cer mai multe microbuze care să îi transporte.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri