Polonia va acţiona rapid în ceea ce priveşte ancheta în cazul rachetei care a aterizat în satul Przewodow, anunţă un oficial polonez

Polonia va acţiona rapid în ceea ce priveşte ancheta în cazul rachetei care a aterizat marţi în satul Przewodow şi se aşteaptă să primească rezultatele în următoarele zile, a declarat un oficial polonez joi pentru CNN.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, Lukasz Jasina, a declarat pentru CNN că Polonia continuă ancheta asupra incidentului, adăugând că autorităţile se aşteaptă să primească rezultatele în următoarele zile.

Jasina a mai spus că experţilor ucraineni li se va permite accesul la locul unde a căzut racheta, subliniind că mai întâi trebuie să existe ”nişte aranjamente legale pentru a crea un spaţiu optim pentru expertiza lor”.

Preşedintele polonez Andrzej Duda a anunţat, joi, că anchetatorilor ucraineni li se va permite să fie observatori în anchetă, ”dar când vine vorba de participarea la proceduri şi accesul la documente şi informaţii, este nevoie de motive specifice ale tratatului, motive specifice în domeniul dreptului internaţional şi a acordurilor internaţionale”.

Jasina, care a declarat pentru CNN că provine din regiunea în care a explodat racheta, a spus că starea de spirit printre prietenii şi vecinii săi este ”foarte, foarte tristă”.

”Ameninţarea rusă este directă nu numai pentru Ucraina, ci şi pentru Polonia şi alte state europene. Acel război este împotriva noastră, a tuturor, împotriva valorilor noastre, împotriva Europei, împotriva stilului nostru de viaţă”, a conchis el.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri