Schimbări importante la Twitter! Ce conturi pot primi de acum „bifă”

Elon Musk a declarat vineri, într-un tweet, că Twitter va lansa serviciul de cont ”verificat” săptămâna viitoare, vineri, cu bife colorate diferite, în funcţie de tipul de cont, transmite CNBC.

CEO-ul Twitter a spus că va exista ”o bifă de aur” pentru companii, una de culoare gri pentru conturile guvernamentale şi cea albastră existentă în prezent pentru persoane fizice, fie că sunt celebrităţi sau nu.

Toate conturile verificate vor fi ”autentificate manual”, înainte ca bifa să fie activată, a spus Musk.

Miliardarul a numit măsura ca fiind ”dureroasă, dar necesară”.

Comentariile lui Musk vin după ce a fost forţat să întrerupă serviciul Twitter Blue de 8 dolari pe lună, care permitea oricui să plătească abonamentul pentru bifa albastră de verificare, după ce utilizatorii au abuzat de sistem dându-se drept mărci şi oameni celebri.

CEO-ul a declarat luni că Twitter va amâna relansarea serviciului Blue Verified de 8 dolari pe lună. La acea vreme, Musk a spus că Twitter ”va folosi probabil [o] bifă de culoare diferită pentru organizaţii decât pentru persoane”.

Acum a oferit detalii despre cum ar putea arăta bifele.

Musk afirmase anterior că planuieşte să relanseze Twitter Blue pe 29 noiembrie, dar cel mai recent termen anunţat de Musk este 2 decembrie.

Serviciul pe bază de abonament este încercarea lui Musk de a găsi o nouă sursă de venituri pentru Twitter, ca parte a controversatei reorganizări a firmei de social medi făcută de miliardar.

Musk a concediat mii de angajaţi ai Twitter şi le-a cerut lucrătorilor rămaşi să se angajeze să lucreze ”orele lungi la intensitate mare” sau să plece.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri