Șofer urmărit de poliție în Suceava! Agenții au tras peste 20 de focuri de armă

Un bărbat de 51 de ani din judeţul Suceava a fost prins de poliţişti după ce a refuzat să oprească maşina la semnalele agenţilor, fiind urmărit în trafic prin comuna Scheia şi municipiul Suceava. Poliţiştii au tras focuri de armă în cauciucurile autoturismului pentru a-l opri, fără ca vreo persoană să fie rănită. Şoferul avea o concentraţie de 0.91 alcool pur în aerul expirat.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, un echipaj al Secţiei 9 Poliţie Rurală Scheia – Poliţia Municipiului Suceava care patrula în comuna Scheia a observat în trafic, sâmbătă, în jurul orei 5.20, un autoturism înmatriculat in judetul Suceava despre al cărui şofer existau date că a consumat bauturi alcoolice. Astfel, poliţiştii au folosit semnale acustice şi luminoase pentru oprirea autoturismului, însă şoferul nu s-a conformat şi a mărit viteza de deplasare, având loc o urmărire în trafic, pe o distanţă de circa 4 kilometri, pe mai multe străzi din Scheia, iar ulterior în municipiul Suceava.

”În momentul în care vehiculul urmărit a ajuns într-o intersecţie principală de pe raza mun. Suceava, conducătorul auto a frânat brusc, iar poliţiştii au coborât din autospecială pentru a-l intercepta. Conducătorul auto a efectuat o manevră de mers cu spatele şi a pornit din nou în viteză, moment în care cei doi poliţişti au făcut uz de arma, trăgând în anvelopele autoturismului, fără să se pună în pericol viaţa sau integritatea altor persoane sau bunuri. Un echipaj din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale a intervenit, de asemenea, şi a reuşit blocarea autoturismului”, a arătat sursa citată.

Şoferul, un bărbat de 51 de ani, din comuna Scheia, a fost scos din maşină, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,91 ml/l alcool în aerul expirat. În urma verificarilor s-a stabilit ca şoferul este posesor de permis de conducere valid. 

A fost deschis un dosar penal pentru distrugere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcolului, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor circumstanţelor producerii evenimentului şi pentru dispunerea masurilor legale faţă de şofer.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri