Tragedie. Cel puțin 34 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren din Columbia

Ploile abundente din nord-vestul Columbiei au făcut ca un zid de pământ să se prăbuşească pe un drum sinuos, înghiţind un autobuz şi alte vehicule şi provocând moartea a 34 de persoane, au anunţat luni serviciile de urgenţă, citate de AFP.

Alunecarea de teren de duminică seara a determinat un efort de salvare de amploare, zeci de persoane cu căşti de protecţie folosind excavatoare şi excavatoare pentru a săpa prin pământ în căutarea victimelor.

Unitatea naţională pentru gestionarea riscurilor de dezastre a declarat că printre victime se numără opt minori şi că alte nouă persoane au fost rănite în dezastrul din oraşul izolat Pueblo Rico. Autocarul plecase din oraşul Cali cu 25 de pasageri şi a parcurs 270 de kilometri înainte de a fi lovit de alunecarea de teren în timp ce trecea prin regiunea muntoasă a Anzilor, au declarat oficialii apărării civile.

Presa columbiană a relatat că un copil a supravieţuit şi a fost scos din braţele mamei sale, care nu a supravieţuit. Un supravieţuitor a declarat că şoferul autobuzului a reuşit la început să evite cea mai mare parte a alunecării de teren.

„O parte din ea venea în jos şi autobuzul era puţin mai în spate faţă de asta. Şoferul autobuzului dădea înapoi când totul s-a prăbuşit”, a declarat Andres Ibarguen pentru postul de radio Lloro Stereo. Sezonul ploios care a început în august este cel mai rău din ultimii 40 de ani în Columbia, potrivit guvernului, provocând accidente care s-au soldat cu peste 270 de morţi.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri