Care este starea de sănătate a lui Jane Fonda. Anunțul de ultimă oră făcut de actriță

Jane Fonda a anunţat, joi seară, pe contul ei de Instagram, că boala sa, cancer al sistemului limfatic, este în remisie.

„Săptămâna trecută, oncologul meu mi-a spus că acest cancer este în remisie şi că pot opri chimioterapie”, a spus ea.

 „Mă simt atât de binecuvântată, atât de norocoasă. Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru că mi-aţi trimis rugăciunile şi gândurile voastre. Sunt sigură că asta a jucat un rol în această veste bună”, a adăugat ea pe reţeaua de socializare.

Actriţa a anunţat pe Instagram, în septembrie anul trecut, că a început chimioterapie pentru a trata limfomul non-Hodgkin, un cancer al sistemului limfatic.

Vedeta din serialul „Grace & Frankie” a profitat atunci de acest anunţ pentru a denunţa ilegalităţile privind accesul la îngrijiri medicale în Statele Unite: „Sunt, de asemenea, norocoasă că am asigurare de sănătate şi acces la cei mai buni medici şi tratamente. Ştiu că sunt privilegiată şi este trist”, a spus ea.

Actriţa în vârstă de 84 de ani a spus: „Nu este prima mea întâlnire cu cancer. Am avut deja cancer de sân şi o mastectomie. Voi împlini 85 de ani în curând. Nu trebuie să-mi fac griji că mai trăiesc câteva decenii”, a scris ea pe Instagram. 

Jane Fonda, născută pe 21 decembrie 1937, la New York, este actriţă şi producătoare. Fiica actorului Henry Fonda, ea a debutat în film la vârsta de 23 de ani, după ce a urmat cursuri de actorie cu Lee Strasberg. A jucat sub îndrumarea unora ca Roger Vadim, Alan J. Pakula, Sydney Pollack şi Paolo Sorrentino, şi a avut parteneri precum Robert Redford, Jon Voight, Michael Douglas şi Robert de Niro.

Este câştigătoare a două premii Oscar – pentru „Klute” (1971) şi „Coming Home” (1978) -, a şapte Globuri de Aur, a două trofee BAFTA şi a fost distinsă cu Palme d’Or onorific, în 2007. A jucat în peste 50 de filme artistice şi de televiziune, între acestea numărându-se „Desculţ în parc/ Barefoot in the Park” (1967), „Călăreţul electric/ The Electric Horseman” (1979) şi „Stanley & Iris” (1990).

Jane Fonda a fost căsătorită de trei ori: cu regizorul Roger Vadim (1965 – 1973), cu activistul politic Tom Hayden (1973 – 1990) şi cu magnatul media Ted Turner (1991 – 2001).

Starul de la Hollywood, cunoscut pentru acţiuni activiste încă din anii 1970, când milita împotriva războaielor, a început în luna septembrie a anului 2019 seria de acţiuni „Fire Drill Fridays”. Astfel că, în fiecare zi de vineri, ea a prostestat la Capitoliu faţă de măsurile ce trebuie luate cu privire la schimbările climatice. I s-au alăturat, între alţii, actorii Sam Waterston, Ted Danson, Catherine Keener, Rosanna Arquette şi Joaquin Phoenix. În timpul acestor proteste, Fonda şi câţiva dintre cei care i s-au alăturat au fost arestaţi pentru nesupunere civilă.

În 2018, a primit trofeul onorific „Stanley Kramer” la gala premiilor Producers Guild of America.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri