Primul mesaj de Crăciun al lui Charles III în calitate de rege

Sâmbăta aceasta, în primul mesaj de Crăciun în calitate de monarh, regele Charles III, de la Capela Sf. George a Castelului Windsor, i-a adus un omagiu regretatei sale mame, Regina Elizabeth II. Suveranul a spus că împărtăşeşte „din toată inima” credinţa mamei sale în Dumnezeu şi umanitate.

Dorinţe care au căpătat şi un aspect mult mai social, în timp ce Marea Britanie se confruntă cu o criză majoră. El a lăudat militarii şi serviciile de urgenţă, „care lucrează neobosit” pentru siguranţa ţării.

În general, mesajul suveranului a convins presa de peste Canal care are reputaţia de a fi extrem de critică. În ceea ce priveşte tabloidele, The Sun a rezervat prima pagină pentru Charles III, pe care îl descrie drept „Regele inimilor”.

Monarhul a menţionat într-adevăr „anxietatea” şi „dificultăţile” celor care se confruntă cu războaie, foamete sau dezastre naturale, precum şi pe cei „de aici care caută modalităţi de a-şi plăti facturile sau de a-şi hrăni şi încălzi familiile”.

La rândul său, Daily Mail salută „mesajul de speranţă şi dragoste” al regelui şi, de asemenea, insistă pe emoţionantul tribut adus de un fiu mamei sale decedate. 

Publicaţiile s-au referit mai mult la partea socială a discursului regelui. Astfel, Daily Telegraph a preluat pur şi simplu unul dintre pasajele acestui discurs pentru a titra pe prima pagină: „Empatizez cu familiile care suferă”.

„Majestatea Sa a profitat de primul lui mesaj de Crăciun pentru a-şi arăta simpatia faţă de cei care se luptă cu facturile”, se mai poate citi.

O opinie împărtăşită şi de The Guardian sau The Independent, care insistă că Charles „a scos în evidenţă criza costului vieţii”.

În cele din urmă, foarte sobru Times punctează pe „cadoul” oferit de rege personalului sanitar aflat în grevă, prin evocarea cazului lor. De la mijlocul lunii decembrie, infirmierele britanice susţin o grevă fără precedent. 

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri