Presa din Rusia scrie că Lavrov respinge „formula de pace” a lui Zelenski

Rusia nu va folosi „formula de pace” a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski ca bază pentru negocieri şi consideră că Kievul nu este încă pregătit pentru discuţii de pace reale, a declarat joi agenţia rusă de presă RIA Novosti, citată de ministrul de Externe Serghei Lavrov, scrie The Guardian.

Lavrov a mai spus pentru RIA că ideea Kievului de a alunga Rusia din estul Ucrainei şi din Crimeea cu ajutorul occidental a fost „o iluzie”.

Kremlinul a insistat că orice propunere de a pune capăt conflictului trebuie să ţină cont de ceea ce numeşte „realităţile de astăzi” din patru regiuni ucrainene pe care Moscova le-a declarat unilateral parte a Rusiei.

Într-o întâlnire periodică cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins planul de pace în zece puncte al lui Zelenski, care include restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei, retragerea trupelor ruse, eliberarea tuturor prizonierilor, un tribunal pentru cei responsabili de agresiune şi garanţii de securitate pentru Ucraina.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a dat un ultimatum Ucrainei pentru a îndeplini propunerile Moscovei, inclusiv predarea teritoriului controlat de Rusia, sau armata sa va decide asupra problemei, la o zi după ce preşedintele Vladimir Putin a declarat că este deschis la discuţii.

Kievul şi aliaţii săi occidentali au respins oferta lui Putin de a discuta, în timp ce forţele sale atacă oraşele ucrainene cu rachete şi rachete, iar Moscova continuă să ceară ca Kievul să recunoască faptul că a cucerit o cincime din ţară.Kievul spune că va lupta până când Rusia se va retrage.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri