Prognoza meteo. Sunt anunțate ploi, ninsori și intensificări ale vântului. Care sunt zonele vizate

Meteorologii anunţă precipitaţii moderate cantitativ, ninsori la munte, intensificări ale  vântului de luni de la ora 18:00, până miercuri la aceeaşi oră.

ANM a emus o informare meteorologică, fenomenele vizate fiind precipitaţii moderate cantitativ, ninsori la munte, intensificări ale vântului.

”În intervalul menţionat aria ploilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice şi va cuprinde toată ţara. În jumătatea sudică se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi pe arii restrânse 20…25 l/mp şi izolat 40 l/mp. În zonele de munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură. Temporar vântul va avea intensificări pe tot parcursul intervalului în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 45…55 km/h”, precizează ANM.

De asemenea, În zona montană înaltă, rafalele vor fi de 60…80 km/h cu viteze mai mari, de peste 90 km/h în noaptea de luni spre marţi (09/10 ianuarie) în Carpaţii Meridionali, viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilităţii.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri