O fostă jucătoare de tenis denunţă criticile legate de greutatea sa. Ce spune sportiva

Fosta jucătoare de tenis Jelena Dokici, devenită consultant TV, a criticat, luni, comentariile „dezgustătoare” despre fizicul ei, apărute în social media. Australianca, în vârstă de 39 de ani, îi interviează pe jucători, pe teren, după meciurile de la Melbourne.

 „Body shaming şi fat shaming din ultimele 24 de ore au fost delirante”, a scris Dokici pe Instagram.

Potrivit fostului nr.4 mondial, născută în Croaţia şi al cărei tată este sârb, comentariile jignitoare despre greutatea ei vin din toată lumea, dar în special din Serbia.

„Şi da, mulţi dintre aceşti oameni sunt femei. Păcat pentru  femeile susţin femeile”, a adăugat ea, vorbind despre comentarii „dăunătoare şi respingătoare”.

Dokic, care a spus că a fost hărţuită şi bătută de tatăl ei Damir ani de zile, a vorbit public despre sănătatea ei mintală, dezvăluind că a fost aproape de sinucidere anul trecut. „Cel mai frecvent comentariu este Ce s-a întâmplat cu ea, de ce este atât de grasă?”, a scris ea pe Instagram.

„Vă spun ce s-a întâmplat, găsesc o modalitate de a supravieţui şi de a lupta”, a continuat Dokici. „Şi chiar nu contează ce fac şi ce s-a întâmplat pentru că mărimea nu ar trebui să conteze”, a continuat ea. „Ceea ce contează este abuzul online, hărţuirea şi umilirea graşilor. Asta contează, pentru că cei dintre voi care o faceţi sunteţi doar oameni răi şi ignoranţi”.

Dokic, care a câştigat şase titluri în cariera sa şi a ajuns în semifinalele de la Wimbledon în 2000, s-a remarcat la 16 ani, în 1999, când a învins-o pe Martina Hingis, numărul 1 mondial la acea vreme, în primul tur de la Wimbledon.

 

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri