Europol, despre noile uniforme primite de polițiști: „Pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat, iar inscripțiile s-au dezlipit”

Sindicatul Europol anunță că, după doar o lună de folosire, noile uniforme primite de polițiști s-au deteriorat, iar inscripțiile s-au dezlipit. 

În ciuda sumei acordate pentru achiziționare, noile uniforme primite de polițiști sunt confecționate, potrivit Europol, din materiale de o calitate slabă. 

După doar o lună de utilizare, pantalonii s-au rupt, iar inscripțiile s-au desprins de pe jachete. 

„De un an de zile semnalăm sub diferite forme probleme în privința noii uniforme pe care Poliția Română vrea să o achiziționeze. 

De la licitații anulate și până la caiete de sarcini întocmite necorespunzător, temerea noastră s-a materializat când absolvenții școlilor de agenți de poliție au primit, în 2022, noua uniformă. 

Materialele folosite nu corespund cu cele prezentate, iar colegii semnalează deja situații în care la o lună de la utilizare pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat la contactul cu dotările de pe centură, iar inscripțiile cu “Poliția” s-au dezlipit. 

Se pare că nici după 20 de ani, instituția în numele căreia ne sacrificăm zi de zi nu este capabilă să facă un mic efort și să se asigure că zecile de milioane de lei destinate noii uniforme sunt cheltuite legal și eficient”, au scris sindicaliștii Europol, pe Facebook. 

Procurorii DNA au efectuat, astăzi, verificări la sediul central al Poliției Locale din București, fiind vizate contractele încheiate pentru achiziționarea uniformelor și echipamentelor cu care au fost dotați polițiștii. 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri