Alec Baldwin, dat în judecată de părinții şi sora directoarei de imagine Halyna Hutchins

Actorul american Alec Baldwin, autor al unei împuşcături mortale pe platourile de filmare ale filmului „Rust” în 2021, este vizat de o plângere într-un proces civil din partea părinţilor ucraineni şi a surorii victimei sale Halyna Hutchins, directoare de imagine, a anunţat joi avocatul familiei.

Pe 21 octombrie 2021, filmările la o fermă din New Mexico (sud-vestul Statelor Unite) s-au transformat în tragedie atunci când Alec Baldwin a activat o armă care se presupunea că ar conţine doar gloanţe goale, dar din care un proiectil real a omorât-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, 42 de ani, şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

Acest fapt divers a şocat Hollywood-ul şi a avut un impact puternic, declanşând apeluri de interzicere a armelor de foc pe platourile de filmare, unde prezenţa muniţiei reale este, teoretic, deja interzisă.

Alec Baldwin este în prezent anchetat penal în New Mexico pentru ucidere din culpă şi riscă o pedeapsă cu închisoarea, la fel ca armuriera din film, Hannah Gutierrez-Reed. Separat, familia ucraineană a Halynei Hutchins a decis să introducă un proces civil împotriva actorului şi a producţiei din California a filmului la un tribunal din Los Angeles, a declarat avocatul lor, Gloria Allred.

„Halyna a fost lumina vieţii lor. (…) Pentru cei trei clienţi ai noştri, pierderea tragică a fiicei şi a surorii lor este sfâşietoare”, a declarat ea în cadrul unei conferinţe de presă. „Dar pe lângă această tragedie, ei trebuie să încerce să se obişnuiască cu această pierdere în timp ce trăiesc în Ucraina, în mijlocul războiului lui (Vladimir) Putin”. „A-mi pierde sora (…) a fost o experienţă teribilă”, a spus Svetlana Zemko într-un videoclip difuzat joi. „Cred că renunţarea şi a lăsa fapta nepedepsită este inacceptabilă”.

Alec Baldwin, în vârstă de 64 de ani, cunoscut în special pentru rolul său din serialul „30 Rock”, şi-a susţinut întotdeauna nevinovăţia. Potrivit acestuia, a fost asigurat că arma lui este inofensivă şi neagă că a apăsat pe trăgaci. O afirmaţie pusă la îndoială de mulţi experţi.

În octombrie, actorul a anunţat că a ajuns la o înţelegere care pune capăt proceselor civile aduse de soţul Halynei Hutchins, Matthew. Suma nu a fost dezvăluită, iar reluarea filmărilor pentru „Rust” a fost anunţată pentru începutul anului 2023, cu Matthew Hutchins ca producător executiv. „Acordul a fost cu Matthew şi copilul lui” şi „nu a existat niciun acord” cu mama, tatăl şi sora directoarei de imagine decedate, a spus Gloria Allred. Potrivit avocatului, Alec Baldwin „nici măcar nu i-a contactat (…) să le spună că îi pare rău”. „Vrem (…) să li se facă dreptate, e atât de simplu”, a conchis ea.

 

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri