S-a stabilit țara în care se va organiza următoarea ediție a Cupei Mondiale a Cluburilor

Arabia Saudită, foarte activă în diplomaţia sportivă în ultimii ani, a obţinut organizarea următoarei Cupe Mondiale a Cluburilor, programată în decembrie, a anunţat FIFA marţi, relatează AFP.

„Consiliul FIFA a desemnat în unanimitate Federaţia de Fotbal din Arabia Saudită ca gazdă a turneului din 12 până în 22 decembrie 2023”, a scris organismul din Zurich într-un comunicat.

La fel ca Qatarul, gazda Cupei Mondiale din 2022, şi Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, principalul exportator mondial de ţiţei, a multiplicat evenimentele sportive majore în ultimii ani pentru a-şi diversifica economia şi a-şi îmbunătăţi imaginea, pe fondul acuzaţiilor de represiune în acest regat ultraconservator.

Organizarea Cupei Mondiale a Cluburilor răspunde acestei strategii, în contextul în care autorităţile saudite iau în considerare o ofertă de a organiza Cupa Mondială din 2030, cel mai important eveniment fotbalistic, alături de Grecia şi Egipt.

Lansat în 2000, apoi instalat definitiv în peisaj în 2005 pentru a înlocui Cupa Intercontinentală, World Club reuneşte cea mai bună echipă a fiecăreia dintre cele şase confederaţii ale FIFA, precum şi o echipă din ţara gazdă, adică şapte echipe.

Continuarea pe realitateasportiva.net

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri