Metoda „accidentul”. Doi bărbaţi au fost prinşi în flagrant după ce ar fi primit 11.000 de lei de la o femeie căreia îi spuseseră că fiul său a suferit un accident

Trei persoane au fost arestate într-un dosar de înşelăciune prin metoda ”Accidentul”, în care au avut loc şi cinci percheziţii în vederea destructurării întregului grup infracţional. Doi dintre cei arestaţi au fost prinşi în flagrant delict la scurt timp după ce ar fi primit 11.000 de lei de la o femeie, în vârstă de 79 ani, din judeţul Buzău,căreia îi spuseserăl că fiul ei a suferit un accident, iar pentru intervenţia medicală trebuia să achite 50.000 de lei. Aceştia ar fi fost sprijiniţi de alte două persoane aflate în detenţie.

”Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 14 au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict a doi bărbaţi şi au pus în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară, în vederea destructurării unui grup specializat în înşelăciuni prin metoda accidentul.  Astfel, la data de 12 februarie 2023, poliţiştii au prins în flagrant delict 2 bărbaţi, în judeţul Vrancea, la scurt timp după ce ar fi primit 11.000 de lei de la o femeie, în vârstă de 79 ani, din judeţul Buzău, după ce, în prealabil, fusese indusă în eroare, cu privire la faptul că fiul ei a suferit un accident, iar pentru intervenţia medicală trebuia să achite 50.000 de lei”, anunţă Poliţia Capitalei.

Concomitent, cu sprijinul I.P.J. Constanţa, au fost puse în aplicare 2 mandate de perchezitie domiciliară la două locaţii, din judeţul Constanţa, fiind depistat un al treilea bărbat, precum şi bunuri cu valoare probatorie şi obiecte vestimentare purtate la comiterea faptelor.

 

Cu privire la aceştia s-a stabilit faptul că sunt bănuiţi de comiterea a 2 alte infracţiuni de înşelăciune, în Bucureşti, la data de 1 februarie 2023, de unde ar fi fost sustraşi aproximativ 30.000 de lei şi în judeţul Constanţa, la data de 11 februarie 2023, de unde at fi fost sustraşi 11.000 de lei, prin acelaşi mod de operare. 

De asemenea, din cercetări s-a stabilit faptul că bărbaţii ar fi fost sprijiniţi de alte două persoane încarcerate într-un penitenciar. 

Totodată, la data de 14 februarie 2023, fiind extinse cercetarile privind activitatea infracţională a grupului, poliţiştii Secţiei 14, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Poliţiei Capitalei şi al I.P.J. Constanţa au pus în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară în judeţul Constanţa, fiind depistată o femeie bănuită în cauză şi identificate mai multe mijloace de probă. 

Persoanele depistate au fost duse la sediul secţiei, 3 dintre ele fiind reţinute pentru 24 de ore, ulterior fiind arestate preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate ub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 pentru infracîiunea de înşelăciune.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri