Eugen Tomac: Autorităţile române au obligaţia să-şi schimbe strategia de comunicare, pentru că golul lăsat de ele este ocupat de actori care fac jocul Rusiei

Autorităţile române au obligaţia să-şi schimbe strategia de comunicare, pentru că golul lăsat de ele este ocupat de actori care fac jocul Rusiei, a declarat luni la RFI eurodeputatul Eugen Tomac.

Preşedintele PMP spune că ”Guvernul este inexistent în ceea ce priveşte sprijinul pe care-l oferim şi raţiunea pentru care oferim acest suport Ucrainei”.

Eugen Tomac atrage atenţia că ”în România, propaganda rusă a atins cote de neimaginat”. 

”Se încearcă prin instrumente online şi nu numai să fie manipulată opinia publică din România cu privire la ceea ce se întâmplă lângă noi, ceea ce trebuie să dea de gândit decidenţilor, pentru că golul de comunicare pe care-l lasă autorităţile române în spaţiul public este ocupat din nefericire de instrumente de diseminare a informaţiilor false şi vedem cu câtă agresivitate acest lucru din păcate a pătruns în societatea românească şi trebuie să avem puterea să spunem acest lucru, pentru că mai târziu poate fi păgubos acest semnal pe care îl sesizăm în societatea românească”, afirmă liderul PMP. 

Eurodeputatul PMP crede că ”Guvernul comunică foarte puţin cu privire la ceea ce se întâmplă lângă noi”. ”Guvernul este inexistent în ceea ce priveşte sprijinul pe care-l oferim şi raţiunea pentru care oferim acest suport Ucrainei, pentru că dacă Putin mâine ar ordona încetarea focului, s-ar aşeza pacea. Dacă Zelenski ar ordona încetarea focului, ne-am trezi cu Rusia la frontierele noastre. Or ucrainenii, ne place sau nu, luptă acum inclusiv pentru securitatea europeană (…). Din păcate, în lipsa acestei comunicări şi clarificări publice, pentru că suntem stat NATO, avem obligaţii, facem ceea ce trebuie, însă nu spunem ceea ce facem, ceea ce mi se pare o eroare foarte mare”, spune Tomac. 

Eugen Tomac cere autorităţilor române să-şi schimbe strategia de comunicare.

”Spaţiul public este dominat de foarte mulţi, care cu ştiinţă sau fără, diseminează teze, pe care Rusia le împinge cu foarte multă insistenţă. Numai dacă ne uităm la politicieni care provin din partidul extremist AUR, vedem că toate aceste teze, prin care România este considerată o ţară utilizată în acest conflict în mod gratis, ceea ce nu este aşa, vă imaginaţi ce ar fi însemnat o Românie în afara NATO şi în afara UE, cum susţin aceşti politicieni şi evident, sateliţii lor, toate aceste lucruri nu fac decât să servească Rusiei. Autorităţile au obligaţia să-şi schimbe strategia de comunicare, pentru că acest gol lăsat în momentul de faţă este ocupat cu foarte multă uşurinţă de către actori care fac pe faţă, intenţionat sau nu, jocul Rusiei”, mai arată Tomac. 

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri