Raluca Turcan: Nicărieri în PNRR nu este prevăzută o tăiere de venituri

Deputatul PNL Raluca Turcan a declarat marţi, la Parlament, despre subiectul tăierilor de salarii, că nicăieri în PNRR nu este prevăzută o tăiere de venituri, iar dacă sunt sporuri care au un caracter fantasmagoric, atunci acestea, fiind folosite ca sursă suplimentară de venit, sunt incluse în salariul de bază.

”În subiectul concedierilor, vreau să fie lucrurile foarte clare, cred că informaţiile scoase din context iarăşi nu fac bine nimănui. În PNRR da, se discută despre o justă folosire sau cheltuire a banului public, de aceea există ca jalon în PNRR o nouă lege a salarizării în sistemul bugetare pentru care în şedinţă de Guvern a fost adoptat un Memorandum şi acel memorandum spuner foarte clar: veniturile nu scad”, a precizat Turcan.

Ea a arătat că, dacă sunt sporuri care au un caracter fantasmagoric, atunci acestea, fiind de fapt folosite ca sursă suplimentară de venit, sunt incluse în salariul de bază.

”Se reaşează categoriile profesionale pe grila de salarizare iar sporurile care vor rămâne în sectorul bugetar să fie cu adevărat factor de diferenţiere pentru condiţii speciale de muncă. Aşadar, nicărieri în PNRR nu este prevăzută o tăiere de venituri”, a mai comentat Turcan.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu a transmis marţi, printr-ul comunicat oficial, că PSD nu e de acord cu reducerea salariilor iar scenariul ministrului Marcel Boloş, privind „o revizuire” a salariilor în sistemul bugetar ca modalitate de a diminua cheltuielile trebuie eliminat din start din discuţiile coaliţiei.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri