Anunț important. Când va intra noua tranşă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente şi mese calde

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, anunţă vineri că de la 15 iunie se va încărca o nouă tranşă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente şi mese calde, fiind vorba de 600 de milioane de lei către toţi cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili. MInistrul mai spune că în următorii ani pot creşte valoarea sprijinului pentru mame la 3.000 de lei şi că va propune această măsură în Guvern. 

”Am primit zilele acestea zeci de mesaje din partea dumneavoastră despre măsurile sociale pe care Guvernul României le implementează din bani europeni. Cele mai multe dintre acestea îşi găsesc răspunsul în materialul de mai jos. Poate cel mai important anunţ este legat de data la care încărcăm o nouă tranşă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente şi mese calde: de la 15 iunie vom transfera 600 de milioane de lei cătrei toţi cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili”, a transmis Marcel Boloş pe Facebook.

Ministrul face referire şi la cardurile educaţionale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine şi rechizite. ”Am încărcat şi ultimele 50.000 de carduri unde eram restanţi, astfel că peste 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an şcolar”, spune Boloş. Cardurile se încarcă o singură dată pe an, mai spune ministrul. Marcel Boloş arată că a primit şi mesaje de la beneficiari pentru care viraseră deja ajutorul încă din toamnă. ” Aici aş mai puncta că vrem ca de anul viitor ajutorul să fie 759 de lei”, afirmă Marcel Boloş.

”Referitor la tipurile de cheltuieli care sunt eligibile cu voucherul de 2.000 lei pe care l-am oferit prin programul „Sprijin pentru nou-născuţi”: pot fi achiziţionate produse precum: îmbrăcăminte, lenjerie, sac de dormit, scutece, produse pentru igienă (şampon, săpun, unguent), comprese sterile, termometru, lapte praf. Nu pot fi achiziţionate alimente. Închei cu o veste bună: din analizele noastre reiese că în următorii ani putem creşte valoarea sprijinului pentru mame la 3.000 de lei, aşa că voi propune această măsură în Guvern.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri