EURO 2024: Portugalia, victorie dramatică împotriva Cehiei

Selecţionata Portugaliei a învins dramatic echipa Cehiei, cu scorul de 2-1, marţi seara, pe Leipzig Stadium, într-un meci din Grupa F a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania.

Într-o partidă disputată pe ploaie, Portugalia, una din favoritele acestei ediții a dominat clar jocul, dar a avut în față o defensivă extrem de bine pusă la punct a Cehiei, astfel că ocaziile mari au fost destul de rare.

În prima parte, Cristiano Ronaldo a fost cel mai aproape de gol, de fiecare dată portarul cehilor reușind să pareze execuțiile atacantului lusitan. Deși au avut o posesie scăzută, cehii au marcat primii. În minutul 62, Provod a şutat de la 20 de metri la colţul lung, după o minge aşezată de Coufal.

Lusitanii au reuşit egalarea după alte 7 minute, printr-un autogol, după o gafă a portarului Stanek, care a respins în piciorul lui Hranac la mingea trimisă cu capul de Nuno Mendes.

Selecţionerul Portugaliei, Roberto Martinez, a mutat inspirat pe final şi doi dintre cei introduşi pe gazon au colaborat pentru golul victoriei: Pedro Neto a pătruns în careu din partea stângă şi a centrat în faţa porţii, Hranac a respins greşit şi Francisco Conceicao a marcat în al doilea minut din prelungiri.

În acest meci, Cristiano Ronaldo a devenit primul jucător care evoluează la şase ediţii ale Campionatului European, iar fundaşul Pepe a fost cel mai vârstnic jucător din istoria EURO, la 41 de ani şi 113 zile.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri