61 DE NECONFORMITĂȚI GRAVE GĂSITE LA FLY LILI DE AUTORITATEA AERIANĂ CIVILĂ

Pentru ca AACR să poată emite certificatul de navigabilitate, Fly Lili trebuie să trimită documente care să demonstreze că problemele au fost remediate. Cursele FlyLili de la și spre Brașov sunt anulate până pe data de 3 august.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română a transmis un comunicat de presă cu precizări despre neregulile găsite la compania aeriană Fly Lily și imposibilitatea acesteia de a efectua zboruri de linie de la și spre Brașov.

AACR precizează că zborurile nu au fost anulate din cauza întârzierii în procesul de înmatriculare al unei aeronave ci pentru că „în urma inspecției efectuate au fost constatate 61 de neconformități grave ce țin de siguranța zborului.” Ba mai mult, inspecția necesară emiterii certificatului de înmatriculare a fost efectuată în minivacanța de Rusalii, când a fost zi liberă legală.

„Pentru ca AACR să poată emite certificatul de navigabilitate, Fly Lili trebuie să trimită documente care să demonstreze faptul că toate neconformitățile constatate au fost remediate, lucru care nu s-a întâmplat până la data prezentei.”, se arată în comunicatul AACR.

Acuzații din partea Dan Air

Acuzații împotriva Autorității Aeronautice Civile Române au venit și din partea Dan Air, care susține că „înmatricularea celui de-al doilea avion, pe care l-am promis la Bacău, este amânată în mod abuziv timp de mai multe săptămâni”. Ca răspuns, AACR precizează în același comunicat că de fapt „documentația nu a fost depusă complet și corect, în conformitate cu prevederile RACR IA” de către companie.

„Regretăm faptul că două companii aeriene încearcă să forțeze emiterea certificatelor de navigabilitate prin presiuni asupra specialiștilor AACR, acuzații nefondate și afirmații făcute în presă sau pe rețelele de socializare, care induc în eroare pasagerii și opinia publică.”, precizează Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri