PARCUL TEMATIC DIN CURTEA MUZEULUI GEOLOGIC NAŢIONAL, ÎNCHIS TEMPORAR DE PROTECȚIA CONSUMATORILOR

Comisarii Protecţiei Consumatorilor au oprit temporar de la funcţionare un parc tematic din curtea Muzeului Geologic Naţional.

În urma unei reclamaţii, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Sector 1 Bucureşti a desfăşurat o acţiune de control la parcul administrat de SC Dino Life SRL.

Abaterile de la legislaţia în domeniu constatate au determinat comisarii să aplice amenzi contravenţionale în valoare de 11.000 lei, să oprească definitiv de la comercializare şi să retragă de pe piaţă jucării periculoase (circa 11.000 bucăţi, în valoare de peste 110.000 lei), să interzică folosirea echipamentelor de agrement (5 „dinozauri”) şi să oprească temporar prestarea de servicii, până la remedierea deficienţelor.

Viaţa copiilor, „într-un real pericol”

„Este de neconceput ca unii operatori economici să profite de inocenţa şi dorinţele copiilor, de personajele lor preferate şi să îi atragă în astfel de locaţii, punând în funcţiune locuri de joacă fără a avea nicio autorizaţie, nici măcar autorizaţii ISCIR, astfel încât viaţa copiilor care ajung în aceste locuri să fie pusă într-un real pericol. Astfel de acţiuni sunt intolerabile şi vor fi sancţionate ferm de Autoritatea noastră, până când vor dispărea”, a declarat Sebastian Hotca, preşedinte interimar al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri