FILMUL „ANUL NOU CARE N-A FOST”, ÎN SELECŢIA PENTRU NOMINALIZĂRILE LA EUROPEAN FILM AWARDS

Filmul regizat de Bogdan Mureșanu este al doilea titlu românesc inclus în această selecție, după „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de Emanuel Pârvu.

„Anul Nou care n-a fost”, scris și regizat de Bogdan Mureșanu, a fost propus pe lista filmelor care vor fi luate în considerare pentru nominalizările Academiei Europene de Film (European Film Awards).

Filmul regizat de Bogdan Mureșanu este al doilea titlu românesc inclus în această selecție, după „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de Emanuel Pârvu.

Lista nominalizărilor va fi anunţată după încheierea sesiunii de votare la care vor participa cei 5.000 de membri ai Academiei Europene de Film şi va fi publicată pe 5 noiembrie.

După premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia (unde a primit patru premii: trofeul pentru Cel mai bun film al secţiunii Orizzonti, Premiul FIPRESCI pentru Cel mai bun film, oferit de juriul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film, Premiul Bisato d’Oro 2024 pentru Cel mai bun scenariu şi menţiunea specială pentru imagine Authors under 40 ‘Valentina Pedicini’ acordată directoarei de imagine Boroka Biro), filmul a mai fost prezentat în Italia în cadrul Le Vie Del Cinema Milan şi I Grandi Festival Rome.

Filmul „Anul Nou care n-a fost”, produs de Bogdan Mureşanu (Kinotopia), distribuit de Forum Film, rulează în cinematografele din România începând cu 24 septembrie.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri