PROBLEME LA PLATFORMA INFORMATICĂ A ASIGURĂRILOR DE SĂNĂTATE

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) a înregistrat, începând de marţi, întreruperi la semnarea cu cardul a serviciilor medicale, a informat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS),. Potrivit sursei citate, pentru validarea activităţii desfăşurate de furnizorii de servicii medicale până la repunerea în funcţiune a platformei se va emite un ordin.

„Pentru validarea activităţii desfăşurate de furnizori în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate începând cu data de 24 septembrie 2024 şi până la data repunerii în funcţiune a PIAS se va emite un ordin distinct al preşedintelui CNAS, în temeiul dispoziţiilor art. 209 – 212 din Anexa 2 la HG nr. 521/2023, cu modificările şi completările ulterioare şi ale art. 25 – 28 din HG nr. 423/2022, cu modificările şi completările ulterioare”, a informat, joi, CNAS.

CARDUL DE SĂNĂTATE. Cât te costă să îți faci unul nou dacă îl pierzi

Potrivit sursei citate, din 24 septembrie şi până la restabilirea funcţionării normale a platformei, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va dezactiva următoarea regulă de validare din sistemul informatic SIUI: „Serviciul nu a fost semnat cu cardul”. 

 

 
 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri