”STRĂZI DESCHISE”: SPECTACOLE DE TEATRU, DANS, MAGIE ŞI IMPROVIZAŢIE, MUZICĂ LIVE – PE CALEA VICTORIEI ŞI PE STRADA PREVEDERII

Spectacole de teatru, dans, magie şi improvizaţie, muzică live şi expoziţii tematice sunt programate, în acest weekend, pe Calea Victoriei şi pe Strada Prevederii din Sectorul 3, în cadrul proiectului „Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană”.

Locuitorii Capitalei sunt invitaţi, în weekendul 28 – 29 septembrie, să admire expoziţii de artă decorativă şi iconografie, pictură, grafică şi design vestimentar ce pot fi vizitate, în intervalul 15,00 – 20,30, la Şcoala de Artă Bucureşti din Sectorul 4 al Capitalei, pe Strada Cuza Vodă nr. 100, informează, joi, ARCUB.

Sâmbătă, la ora 17,00, în zona Hotelului Novotel, publicul este invitat spectacolul de fashion „Iubeşte femeia naturală”, copiii putând admira, de la aceeaşi oră „Parada personajelor” Teatrului Ion Creangă pe traseul Strada Biserica Amzei – Strada Piaţa Amzei – esplanada Piaţa Amzei nr. 13.

Tot sâmbătă, artiştii Teatrului Muzical Ambasadorii vor anima Calea Victoriei cu momente de percuţie neconvenţională, între orele 17,30 şi 17,45, respectiv 18,30 – 18,45, în zona Statuii Iuliu Maniu.

Pe parcursul weekendului, de la ora 17,00, în zona Muzeului Naţional de Istorie a României, Asociaţia pentru Educaţie „aRtelier 2020” în parteneriat cu Şcoala Profesională pentru Deficienţi de Auz „Sfânta Maria” prezintă Trupa de Teatru Gestual „neCUVINTE”.

Seara de sâmbătă se încheie cu un show spectaculos de acrobaţii, susţinut de Circul Metropolitan Bucureşti, de la ora 18,45, în zona Monumentului Renaşterii.

În premieră pe Calea Victoriei, duminică, între orele 18,30 şi 21,30, DJ Mahony va prezenta, în zona Muzeului Naţional de Istorie a României, show-ul Take Notes Show Case.

Duminică este programat concertul unplugged al trupei REAL, de la ora 17,00, în faţa Hotelului Novotel, iar trupa TheM de la Teatrul Tineretului Metropolis îi va încânta pe cei prezenţi cu muzică folk, în intervalele 18,00 – 18,30 şi 19,30 – 20,00, la Cercul Militar Naţional.

De la ora 18,00, va avea loc, în zona Muzeului Naţional de Artă al României, spectacolul de teatru pentru copii „Capra cu trei iezi” în interpretarea actorilor Teatrului de Animaţie Ţândărică.

Tot în acest weekend, în intervalul 10,00 – 20,00, Galeria Galateca şi Asociaţia Culturală Neo Art România prezintă, în zona Hotelului Novotel, instalaţia de artă contemporană „Somnul raţiunii naşte idei”.

Totodată, bucureştenii pot vizita gratuit, între orele 10,00 şi 17,30, expoziţiile deschise la Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti: „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani” şi „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” şi pot admira oraşul de la înălţime la Arcul de Triumf, deschis publicului în weekend, între orele 12,00 şi 20,00.

***

Şi în Sectorul 3 al Capitalei, pe Strada Prevederii, între Bulevardul Nicolae Grigorescu şi Strada Vlăhiţa, „Străzi deschise” propune bucureştenilor un program artistic variat, în intervalul 9,00 – 21,00: spectacole de teatru, dans, magie, momente muzicale live, ateliere de creaţie interactive, activităţi sportive la show-uri de improvizaţie, demonstraţii cu echipaje ecvestre şi canine şi instalaţii de artă.

Sâmbătă şi duminică, începând cu ora 9,00, copiii şi părinţii sunt invitaţi să participe la o serie de activităţi sportive, în zonele special amenajate cu terenuri de baschet, de fotbal şi mese de ping-pong.

De la ora 11,00, Teatrul Evreiesc de Stat, în interpretarea celebrei actriţe Maia Morgenstern şi a membrilor orchestrei sale, propune locuitorilor Sectorului 3 un concert de muzică evreiască tradiţională. Totodată, Show Art Dance va oferi un spectacol de dans, iar AKKA Show îi aşteaptă pe cei mici, începând cu ora 12,00, cu ateliere de pictură pe sacoşă de pânză, teatrul de păpuşi „Pinocchio”, activităţi de modelare baloane şi jocuri interactive.

Sâmbătă, activităţile dedicate copiilor continuă cu spectacolul de magie „Magitot sunt EU”, pus în scenă de Teatrul Dramaturgilor Români, de la ora 17,00, urmat de spectacolul „Motanul încălţat”, prezentat de actorii Teatrului de Animaţie Ţăndărică, la ora 18,00. Programul dedicat celor mici se încheie la ora 19,00 cu ateliere de jocuri teatrale interactive organizate de Teatrul Mic.

În ambele zile din acest weekend, artiştii Teatrului de Comedie vor încânta participanţii cu spectacole de improvizaţie, desfăşurate în intervalul 10,00 – 10,45, care sunt, totodată, aşteptaţi în zona dedicată EcoBike by Orange, de la ora 11,00.

Artistul Vasile Catrina le va oferi trecătorilor momente de creativitate, concretizate în schiţe şi caricaturi, în intervalul 13,00 – 20,00.

Duminică, între orele 10,00 şi 14,00, publicul este invitat la demonstraţii cu echipaje ecvestre şi canine, organizate de Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, şi la expoziţia de uniforme de epocă din perioada 1850 – 1948 ce aparţine Muzeului Jandarmeriei Române. Un concert al Muzicii Militare Reprezentative a Jandarmeriei Române şi exerciţii de tip drill cu personalul Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Române sunt alte propuneri din cadrul evenimentului.

În aceeaşi zi, copiii pot participa la atelierele educative „Gheaţă carbonică”, la cele de pictură pe pânză organizate de AKKA Show, de la ora 13,00, ca şi la atelierul interactiv „Magia ghicitorilor”, susţinut de reprezentanţii Teatrului „Ion Creangă”, de la ora 17,00.

Pe parcursul acestui weekend, în intervalul 16,00-19,00, cei prezenţi pot admira instalaţia de artă PIXELATA prezentată de Asociaţia nonprofit Alucro, precum şi instalaţia interactivă „Zei de zi cu zi” a Teatrului Masca.

***

Ca urmare a derulării programului „Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană”, vor fi instituite restricţii rutiere pe Calea Victoriei în intervalul 10,00 – 22,00, urmând a se permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum de la intersecţia cu Bulevardul Dacia, Strada Ştirbei Vodă, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua pe timpul nopţii până dimineaţa (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23,00 până la ora 09,00. Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete.

În Sectorul 3 al Capitalei, începând de sâmbătă, ora 7,00, până luni, 30 septembrie, ora 2,00, traficul este restricţionat pe Strada Prevederii, pe segmentul de drum cuprins între Bulevardul Nicolae Grigorescu şi Strada Vlăhiţa.

AGERPRES

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri