FC Buzău părăsește Cupa României în sferturi

FC Buzău a fost eliminată în faza sferturilor de finală ale Cupei României, de FC Voluntari, într-un meci disputat pe stadionul din Crâng. Echipa de pe locul 3 în Liga 1 s-a impus la Buzău cu 1-0 (0-0) după un gol marcat din penalty. La revenirea în tribune după o lună de restricţii privind accesul suporterilor la competițiile sportive, suporterii buzoieni n-au avut parte de un spectacol pe măsura mizei partidei. Jucătorii celor de la FC Buzău au intrat pe teren cu un steag al României pe care scria ”La mulți ani, România!”. 

Voluntariul a avut posesia în primele minute, însă dominarea a fost una sterilă. În minutul 9 Fulop a șutat din colțul din stânga al careului, spre bara a doua, însă mingea a trecut peste poartă. Două minute mai târziu Toma a centrat dintr-o lovitură liberă din stânga, Vîrtej a reluat cu capul din centrul careului, însă pe lângă bară. În minutul 17 Fulop a pătruns în careu pe stânga și a tras din lateral, printre doi adversari, însă mingea a trecut pe lângă poartă. În minutul 21 oaspeții au avut o mare ocazie de a deschide scorul după un corner din dreapta. Achim a reluat din 6 metri, mingea a fost respinsă de pe linia porții, în față, tot la Achim, care din 4 metri a trimis peste transversală. 

În minutul 37 Chică-Roșă urmărește o pasă în adâncime și a fost aproape să ciupească balonul în fața portarului, dar Rîmniceanu, ieșit la 25 de metri în dreapta, a ajuns primul și a respins. În minutul 45 Ciobanu a șutat cu stângul din afara careului, pe jos, însă pe lângă bară. 

În minutul 53 Ekollo a tras din careu în blocaj, iar două minute mai târziu stoperul Buzăului, Daniel Vârtej, l-a atacat neglijent în careu pe Lorand Fulop, iar centralul Flueran, foarte aproape de fază, a indicat punctul cu var. Execuţia lui Cosmin Achim l-a lăsat fără replică pe Relu Stoian: 0-1. 

În minutul 61 Munteanu a centrat de pe dreapta și Ciobanu a reluat cu capul din 6 metri, direct pe portarul Voluntariului care a reținut fără probleme. Pe final de meci gazdele au alergat după egalare și în minutul 87, după o centrare dintr-o lovitură liberă din stânga, mingea a ajuns în centrul careului, de unde Mondragon a șutat dintr-o poziție incomodă, din 12 metri central, pe lângă poartă. În minutul 90 Ekollo a avansat până în fața careului și a șutat puțin pe lângă bara din dreapta. În minutul 90+2 Ciprian Petre a centrat lung în careu dintr-o lovitură liberă. Mondragon a recentrat cu capul în centru, iar Kanda a trimis tot cu capul, pe direcția lui Rîmniceanu, care a prins fără probleme. 

FC Buzău: R. Stoian (cpt.) – R. Șt. Zamfir, Vîrtej, Wiktorski, C. Toma (Tud. Oltean 82′) – Gaetan (Cip. Petre 78′), Cârstocea – Cr. Ciobanu (Kanda 70′), Ekollo, Pațurcă (Mondragon 70′) – Chică-Roșă (Al. Munteanu 46′). Antrenor: Cristian Pustai

FC Voluntari: Rîmniceanu – Ricardinho, C. Achim, Al. Vlad, Armaș (cpt.) – Helder Tavares (Meleke 76′), N. Roșu (Gab. Tamaș 76′) – Al. Ilie, L. Fulop (Rață 63′), Merloi (Marcelo Lopes 63′) – Golan (D. Paraschiv 63′). Antrenor: Liviu Ciobotariu

După eliminarea din Cupa României, FC Buzău se va concentra exclusiv pe campionatul Ligii a 2-a, acolo unde va juca duminică, în Ghencea, împotriva Stelei, în ultima etapă care se va juca în acest an. 

Sursa: Realitatea de Buzau

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri