Transfăgărăşanul intră în reparații vara aceasta

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri că vor avea loc lucrări de reparații vara aceasta pe Transfăgărășan, fără a fi oprit traficul rutier.

Potrivit declarațiilor ministrului Grindeanu, „Asta e o chestiune care ține neapărat ca în această vară să fie făcută și anume lucrări pe Transfăgărășan, absolut necesare, cele de vară. (…) Cred că e un studiu de fezabilitate în execuție în acest moment pe Transfăgărășan.”

Reparațiile planificate nu vor necesita întreruperea traficului pe Transfăgărășan, a subliniat ministrul. El a inspectat stadiul lucrărilor la Autostrada Sibiu – Pitești vineri.

Circulația rutieră pe Transfăgărășan a fost redeschisă începând cu 7 iunie, inclusiv în zona alpină, între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș). Traficul rutier este permis doar între orele 07:00 și 21:00, cu posibilitatea închiderii temporare în cazul unor condiții meteorologice nefavorabile.

Transfăgărășanul reprezintă în prezent una dintre rutele de acces către Sibiu, mai ales în contextul închiderii circulației rutiere pe DN7 Valea Oltului începând cu luni. Turiștii pot circula pe Transfăgărășan între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, inclusiv cu telecabină, în condiții favorabile de vreme și doar în timpul zilei.

Acestea sunt informațiile actuale referitoare la lucrările planificate și la circulația pe Transfăgărășan, conform declarațiilor ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Sursa: Realitatea de Arges

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri