MAE RECOMANDĂ FERM CETĂȚENILOR ROMÂNI SĂ PĂRĂSEASCĂ LIBANUL

Până în prezent, 1136 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora şi-au înregistrat prezenţa în Liban.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, marți, o recomandare fermă cetățenilro români să părăsească Libanul, după ce trupele terestre ale Israelului au trecut granița din sudul țării.

„Având în vedere evoluţiile recente ale situaţiei de securitate din Republica Libaneză, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Beirut, a întreprins acțiuni specifice, în regim de permanenţă, potrivit competenţelor, în vederea asigurării protecţiei consulare a cetăţenilor români aflaţi în această ţară.

Încă din luna octombrie 2023, MAE a emis un avertisment de călătorie de nivel 8/9 – EVITAŢI ORICE CĂLĂTORIE! pentru Republica Libaneză. Acesta este în vigoare în prezent şi a fost reamintit în permanenţă atât prin intermediul mijloacelor de comunicare ale MAE, individual, fiecărei persoane înregistrate la AR Beirut, cât şi prin intermediul paginilor de pe reţelele de socializare ale misunii diplomatice a României la Beirut”, se arată în comunicatul MAE.

MAE recomandă cetățenilor români de pe teritoriul Libanului să părăsească țara cu zborurile încă disponibile.

„Având în vedere deteriorarea accentuată a situaţiei de securitate din Liban, am reiterat permanent recomandarea fermă adresată cetăţenilor români prezenţi în această ţară de a-şi înregistra prezenţa la misiunea diplomatică a României la Beirut, pentru a facilita acordarea protecţiei consulare de către MAE, dacă situaţia o va impune”, a mai arătat MAE.

Până în prezent, 1136 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora şi-au înregistrat prezenţa în Liban la Ambasada României în Beirut.

Trupe israeliene în Liban

Trupe terestre ale Israelului au trecut graniță din sudul Libanului pentru a lupta împotriva Hezbollah, în ciuda apelurilor de detensionare lansate la nivel internațional.

Armata israeliană a transmis într-un comunicat că operațiunile sunt „limitate, localizate și țintite” împotriva „țintelor și infrastructurii teroriste” ale Hezbollah.

„Aceste ţinte sunt situate în satele din apropierea graniţei şi reprezintă o ameninţare imediată pentru comunităţile israeliene din nordul Israelului”, se arată în comunicat.

 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri