Cercetări în cazul toaletei de 400 000 de euro din Pitești

Prefectul județului Argeș, Emilia Mateescu, a declarat că se fac verificări, după numeroasele critici legate de ce cea mai scumpă toaletă publică. Prefectul a solicitat Primăriei Pitești toate actele legate de toaleta publică în valoare de 400.000 de euro, din centrul orașului.

Emilia Mateescu susține că va sesiza organele abilitate dacă va depista nereguli în acte, prefectura va face plângere la Parchetul General pentru anchetarea acestei cheltuieli.

„Decizia de a face o toaleta era necesară, pentru că ea asigură condiții mai bune, mai ales de igienă. Însă, o toaletă de 400.000 de euro, chiar nu era chiar necesară. Consilierii locali au participat, ei fiind cei care au votat această investiție. Ar fi putut să aloce bani pentru creșe sau în locuri în care copiii să meargă după școală. Nu toți își permit să plătească afterschool. Primarul de acum e fost consilier local, iar fostul primar e actualemnte consilier local, au facut rocada, daca vor continua să aloce sume pentru întreținerea toaletei, nu știm. Au votat această suma pentru reabilitatea pieței și investiția în toaletă, dar au ținut preturile „la secret”, până după alegerile locale. După ce au dat-o în folosință, au făcut publice și prețurile.E greu de crezut că fiecare cetățean alocă timp să urmărească în ce anume investesc aleșii. Ar fi incorect să ne gândim că cetățenii sunt responabili pentru investițiile celor din Consiliu Local. Pana acum, pare sa fie o investitie nesabuita a unor colsilieri care au avut majoritate. Cred ca este vorba de indolență sdar și rea credință. Constructia merge dupa un normatic, ea se face după un preț. Ar trebui să fie un preț standard”, a spus prefectul.

„Dacă descoperim ilegalități mergem cu plângere la Parchetul General. Pe viitor, oamenii vor avea decizia de a alege astfel de consilieri. Mă gândeam să le pun pozele consilierilor în toaletă, pe post de „ctitor”, pentru ca oamenii să-i vadă”, a declarat Emilia Mateescu, prefectul de Argeș, într- o emisiune.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri