Bucureștiul, amenințat de Moscova cu expulzarea unui diplomat român pe bază de „reciprocitate”

Dialogul diplomatic româno-rus continuă în contextul ultimelor tensiuni. România este amenințată de Rusia că se va proceda în același fel, adică va fi expulzat un reprezentant al Ministerului de Externe român de la Moscova. Anunțul oficial vine după ce, luni, adjunctul ataşatului militar al Ambasadei Rusiei la Bucureşti a fost declarat „persona non grata”.

Ambasadorul României la Moscova, Cristian Istrate, „cunoaşte bine procedura măsurilor reciproce de răspuns la paşii corespunzători în relaţia cu Moscova”, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, pentru agenţia de presă oficială TASS, comentând decizia Bucureştiului de a-l declara „persona non grata” pe adjunctul ataşatului militar al Ambasadei Rusiei în România.

„Ambasadorul României în Rusia cunoaşte bine procedura măsurilor de răspuns”, a spus Zaharova.

Înaintea răspunsului oficial de la Moscova, ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, a declarat tot pentru TASS că Moscova consideră decizia României de a declara „persona non grata” un diplomat rus ”reprezintă un pas neprietenos” și își rezervă dreptul de a ”adopta măsuri de răspuns corespunzătoare”.

Citește și Rusia, după expulzarea unui diplomat din România: Moscova își rezervă dreptul de a ”răspunde corespunzător”

Autorităţile române l-au declarat luni „persona non grata” pe adjunctul ataşatului militar al ambasadei ruse la Bucureşti. Potrivit Ministerului de Externe al României, activităţile şi acţiunile diplomatului „contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961”.

Citește și Tensiuni diplomatice pe axa București-Moscova. Adjunctul atașatului militar al ambasadei Rusiei în România, declarat „persona non grata”

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri