Percheziții la locotenenții clanului Cămătaru

Percheziții de amploare în Capitală. Oamenii legii au descins la 14 locotenenți ai interlopilor Sile și Nuțu Cămătaru. Suspecții vor duși la  audieri. 

17 percheziții au loc, la această oră, în Capitală. Vizați de acțiunea polițiștilor sunt apropiați ai clanului Cămătarilor. Pe numele acestora sunt acuzații de șantaj.

Potrivit Realitatea PLUS, persoanele vizate șantajau agenți economici și cereau sume uriașe de bani ca taxă de protecție. Acestea ajungeau chiar și la 500.000 de euro. 

„La data de 26.05.2021, procurorii D.I.I.C.O.T. împreună cu polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente, cu sprijinul Serviciului Investigații Criminale și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei au pus in aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară și 16 mandate de aducere, în București și județele Ilfov și Prahova, intr-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, șantaj și abuz în serviciu. În fapt, de la finele anului 2020 și până în prezent, a fost documentată activitatea unui grup infracțional organizat ai cărui membri s-ar fi specializat în săvârșirea unor infracțiuni de șantaj, constând în recuperarea unor sume de bani de la diversi agenti economici, până la valoarea de 500.000 euro, prin utilizarea de amenințări si violențe”, potrivit unui comunicat.

Din grupare fac parte și foști sportivi de performanță care s-au alăturat clanului Cămătaru.

La finalul perchezițiilor, suspecții vor fi duși la audieri.

 

Sursa: Realitatea din Justitie

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri