Anchetă la nivel mondial legată de originea pandemiei de Covid-19. Serviciile secrete americane au ordin să INVESTIGHEZE pandemia

Originea virusului SARS-CoV-2 rămâne în continuare o enigmă. Oficial, coronavirusul a apărut într-o piață de pește din Wuhan, la finalul lui 2019, însă președintele SUA a cerut recent serviciilor de informații americane să dubleze eforturile de a investiga originea reală, relatează Realitatea PLUS. 

Pandemia de coronavirus a alimentat teoriile conspirației, mai ales scenariul în care virusul a fost creat sau a scăpat în urma unei erori dintr-un laborator aflat în Wuhan, China.

„Cred că ar trebui să continuăm să investigăm ce s-a întâmplat în China, până când vom afla exact adevărul”, a afirmat ANTHONY FAUCI, epidemiolog american.

Se pare că nici liderul de la Washington nu este convins de informațiile oficiale privind originea adevărată. Președintele american Joe Biden a cerut oficialilor din serviciile de informații să depună mai mult efort pentru a investiga modul în care a izbucnit pandemia de coronavirus.

„Președintele le-a cerut serviciilor de informații să-și dubleze eforturile de a colecta și analiza informații care ne-ar putea ajuta să ajungem la o concluzie. Să stabilim originea acestei pandemii ne va ajuta să ne pregătim pentru următoarea pandemie”, spune KARINE JEAN-PIERRE, purtător de cuvânt la Casa Albă.

Comisia Națională de sănătate din China și Laboratorul din Wuhan nu au răspuns până acum solicitărilor făcute de jurnaliști. Cu toate acestea, China a criticat aspru cererea făcută de liderul de la Casa Albă.

„Unii oameni din SUA susțin adevărul, dar mereu este implicată politica. Cât timp vom vorbi despre pandemie, China va fi defăimată și atacată”, afirmă ZHAO LIJIAN, purtătorul de cuvânt al MAE chinez.

Cert este că pandemia de coronavirus a schimbat întreaga lume. Sute de mii de oameni au murit în Europa și un număr și mai mare a fost afectat. Și DEMOCRAȚIA pare că s-a schimbat în ultimul an, iar experții se tem acum că unii politicieni însetați de putere nu vor fi dispuși să renunțe la autoritatea de care s-au folosit în timpul crizei.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri