Câte persoane s-au infectat după spectacolele pilot de la București și Cluj

Un singur om s-a infectat după spectacolele pilot organizate la București și Cluj. Rezultatul este încurajator, spun autoritățile și denotă faptul că asemenea evenimente sunt sigure, relatează Realitatea PLUS.

Peste 1.300 de persoane au participat la cele patru evenimente pilot care au fost organizate în perioada 14 – 16 mai la București și Cluj.

Spectatorii au participat la spectacole de teatru și operă, la Oprea Națională și Teatrul Național din București și, respectiv, la Opera din Cluj-Napoca.

Mai precis, pentru a participa la concertele din luna Mai, spectatorii au prezentat la intrare dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau, după caz au venit cu un test negativ PCR.

Apoi, au fost monitorizați și rugați să evite zonele aglomerate și interacțiunile cu necunoscuții. În tot acest timp, o singură persoană s-a infectat cu SARS-COV-2.

În urma monitorizării, nu a fost testată pozitiv nicio persoană care a participat la cele trei spectacole de la București, se arată într-o adresă oficială a STS. După spectacolul de la Cluj a fost confirmată o persoană infectată cu SARS-COV-2.

Rezultatul a venit la 8 zile după concertul organizat la Opera din Cluj, ceea ce înseamnă, spun epidemiologii, că s-a infectat în altă parte.

Sursa foto: Ministerul Culturii

Sursa: Realitatea de Bucuresti

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri