Bărbat atacat de urs, în stare gravă la spital!

Un bărbat a fost atacat de un urs, la o fermă de lângă localitatea harghiteană Săcel, anunță Realitatea.net.

În urma atacului, bărbatul a fost transportat la spital și supus unei intervenţii chirugicale. Informaţia a fost făcută publică de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, pe pagina sa de Facebook. Potrivit președinteleui CJ, bărbatul prezenta răni la piept, cap și gât.

Ursul a atacat din nou! Un bărbat de 54 de ani a fost atacat în zorii zilei la o fermă de lângă Săcel. Acesta a fost transportat imediat la spitalul din Odorheiu Secuiesc unde i s-a acordat asistenţa medicală de urgenţă, şi în urma CT-ului efectuat a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc. În acest moment se află în sala de operaţii, deoarece a suferit răni grave în zona pieptului”, a scris Borboly Csaba, pe Facebook.

Președintele CJ Harghita susține că este nevoie de acțiuni și măsuri determinate și rapide din partea Ministerului Mediului.

Incidentul s-a produs la o zi după ce ministrul Mediului, Barna Tánczos, a declarat că ministerul pe care îl conduce pregătește o modificare a legislației, care să permită intervenția de urgență atunci când este semnalată prezența urșilor în localități, una dintre posibilități fiind ca animalele agresive să poată fi împușcate în maximum 24 de ore. Ordonanța ar urma să fie aprobată în guvern în luna iulie.

Vă reamintim că a fost panică în mai multe stațiuni din țară. Urșii au intrat în pensiunile pline cu turiști. La Brașov autoritățile au încercat să alunge animalele timp de două ore, dar fără niciun rezultat. Abia după ce urșii au fost tranchilizați au putut fi duși, din nou, în pădure. Și în Argeș oamenii sunt în alertă. Asta după ce urșii au luat cu asalt în ultimele zile gospodăriile unde se cresc porc. 

Federația pentru protecția Animalelor resinge propunerea Ministerului Mediului și spune că alta este soluția.

Altceva trebuie făcut: să li se pună mâncare, hrană în pădure. Urșii coboară pe poteci (…). Dacă pe acele poteci se pun garduri electrice, la pachet cu hrană, urșii nu mai coboară„, a afirmat, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, Marius Marinescu, președintele Federatiei pentru Protecția Animalelor și Mediului. 

Sursa: Realitatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri