Călărași: Dosare penale înregistrate în timpul alegerilor parţiale de duminică

„Toate sesizările referitoare la posibilele fapte care au legătură cu procesul electoral au fost verificate cu promptitudine și responsabilitate, efectivele teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne asigurându-se că nu sunt încălcate normele legale, Până la închiderea secțiilor de vot, au fost sesizate trei posibile încălcări ale legislaţiei electorale, ce constituie obiectul a două dosare de cercetare penală, iar una nu se confirmă,” transmite duminică seara Inspectoratul Județean de Poliție Călărași

Potrivit polițiștilor cercetările au fost demarate după ce un tânăr în vârstă de 18 de ani, ar fi oferit sume de bani alegătorilor pentru a-i influența să voteze candidatul unui partid. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor.

“De asemenea, față de un bărbat în vârstă de 54 de ani, s-a întocmit o sesizare privind infracțiunea de ultraj. Documentația urmează a fi înaintată unității de parchet competente în cercetarea cauzei,” anunță IPJ Călărași

Totodată, în afara procesului electoral, pe raza județului Călărași au fost constatate patru infracțiuni în flagrant, de către forțele de poliție, fiind sesizată o singură infracțiune.

În judeţul Călăraşi au fost organizate alegeri pentru primari în comuna Cuza Vodă şi în comuna Frumuşani. În comuna Cuza Vodă, primarul Adrian Popa a murit, în luna februarie, după ce s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri