Petromidia amendată de Garda de Mediu pentru incendiul de la rafinărie

Garda de Mediu Constanța a amendat  Petromidia cu 50.000 lei pentru că nu au fost nerespectate prevederile legale privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanţe periculoase.

În data de 02.07.2021, pe platforma Petromidia – Uzina Rafinarie, s-a produs un accident la una dintre instalații, constând într-un incendiu, generat de o explozie la un echipament. Incendiul s-a manifestat violent, cu flacără puternică și degajări mari de fum negru.

În timpul evenimentului, o persoană a decedat iar 4 persoane au fost rănite.  Având în vedere acest fapt, accidentul se încadrează drept accident major a transmis Garda De Mediu Constanșa.

“În data de 15.07.2021, s-a finalizat acțiunea de verificare a respectării prevederilor legale din punct de vedere al mediului de către titularul de activitate, comisarii GNM – CJ Constanța constatând că nu au fost nerespectate prevederile art. 5, alin. (1), lit.a din Legea nr. 59/2016 privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanțe periculoase, fapt pentru care a fost aplicată sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 50.000 lei. De asemenea, au fost impuse măsuri referitoare la identificarea factorilor care au condus la declanșarea incendiului și refacerea documentelor impuse prin actul normativ menționat anterior, în vederea evitării producerii în viitor a unui alt accident”

La această dată este în desfășurare o anchetă pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea accidentului, urmând ca organele de cercetare să se pronunțe la finalizarea acesteia.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri