Ce au lăsat în urmă furtunile. 17 județe poartă astăzi urmele vijeliilor

Furtunile din seara trecută au afectat 83 de localității din 17 județe și municipiul București.

Fenomene  meteo extreme, sute de copaci și stâlpi prăbușiți, mașini și acoperișuri avariate, case și subsoluri inundate, conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Echipajele IGSU au intervenit în ultimele 24 de ore în localități din județele Bihor, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Cluj, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Teleorman, Vâlcea și în Capitală.

S-a intervenit pentru evacuarea apei din 6 case, 4 anexe gospodărești, 10 beciuri/subsoluri și un pasaj rutier. De asemenea, salvatorii au acționat pentru îndepărtarea unor elemente de construcție desprinse de pe acoperișurile a 44 de obiective economice/blocuri de locuințe, cât și pentru degajarea a 293 de copaci și 39 de stâlpi căzuți pe carosabil, fiind afectate 57 de autoturisme. Important de menționat este că în urma manifestării codurilor de vreme rea nu au fost înregistrate pierderi de vieți omenești”

De asemenea, din cauza copacilor rupți sau a apei care s-a acumulat pe șosea au fost blocate temporar șase drumuri naționale (DN 29D/BT, DN 66/HD, DN 1/PH, DN 1C/SJ, DN 15C/SV și DN 67B/VL) și patru drumuri județene (DJ 291/BT, DJ 138/HR, DJ 108F/SJ și DJ 110/SJ)- IGSU

 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri