Mărturiile pompierilor buzoieni din mijlocul infernului din Grecia

Mărturii extrem de emoționante ale pompierilor buzoieni care luptă în aceste zile cu focurile din Grecia. ”E greu, epuizant, dar ne alimentează mulțumirea localnicilor” și „Ne-au așteptat special să ne aplaude, am rămas uimiți”, spun pompierii buzoieni.

Zece pompieri de la ISU Buzău au plecat la finele săptămânii trecute spre Grecia. Trei dintre pompierii care au decis să dea piept cu infernul de foc din Grecia sunt de la Detașamentul de Pompieri din Buzău, 3 sunt de la Detașamentul de Pompieri de la Rm.Sărat iar 4 de la Garda de Intervenție Mărunțișu. Au plecat în misiune pentru 10 zile să-i ajute pe pompierii greci, însă nu vor da înapoi dacă se va impune să stea mai mult decât termenul stabilit inițial.

Mai jos sunt două dintre poveștile care ne-au mișcat, împărtășite cu noi în pauzele de odihnă, din care reiese efortul susținut pe care pompierii îl depun dar și modul în care localnicii din zonele afectate le adresează mulțumiri permanent:

Plutonier adjutant Taman Nicu:
„În prima dintre zilele când am început dificilele acțiuni de stingere, în momentul când ne întorceam de la intervenție, murdari și obosiți, am fost așteptați de un grup de localnici ce s-au strâns în fața mănăstirii unde ne odihnim pentru a ne aplauda și mulțumi pentru ceea ce facem pentru ei. Nu înțelegem ce ne spun, dar am putut citi mulțumirea și bucuria pe chipurile lor.”
Plutonier major Lăcustă Daniel:
„Am ajuns la 02:00, si am dormit până la 06:00, când ne-am trezit să plecăm la intervenție. Am fost frânt, dar a meritat. Incendiul se extinde foarte rapid, orice focar stins contează și nu putem pierde timp. Facem tot ce putem ca incendiul să fie lichidat cât mai repede. Avem tot ce ne trebuie, chiar și în plus, localnicii ne aduc și ei foarte des mâncare și apă, chiar dacă avem destule. Suntem obosiți după intervenții, nu e deloc ușor, dar ne odihnim și o luam de la capăt. Ceea ce contează foarte mult e gratitudinea cu care ne întâmpină localnicii, ce ne încarcă cu energie și ne oferă puterea să o luăm de la capăt în fiecare zi.”

ImagineImagineImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri