Protest în Piața Victoriei, la trei ani de la violențele din 10 August 2018

Oamenii sunt nemulțumiți că nici până acum ancheta nu e gata. Deși sute de oameni au depus atunci plângeri împotriva jandarmilor, nimeni nu a fost tras la răspundere. 

Mai multe ONG-uri și asociații organizează marți, 10 august, un protest față de tergiversarea dosarului care anchetează capii Jandarmeriei, acuzați de reprimarea violentă a mitingului Diasporei de acum exact trei ani. DIICOT, sub conducerea fostei șefe Giorgiana Hosu, numită în funcție de președintele Iohannis la propunerea ministrului Cătălin Predoiu, a vrut să închidă dosarul. Acum, dosarul se plimbă la nesfârșit între instanțe.

Evenimentul de marți e organizat sub sloganul „Vrem vinovații pentru 10 August 2018”.

Oamenii au venit cu pancarte și bannere. Unul dintre mesaje face referire la toate procesele tergiversate în instanță: „De ce Justiția ascunde criminalii din dosarele Revoluției, Mineriadei, Colectiv și 10 august?”.

Manifestanții au adus un uriaș elefant roz in Piata Victoriei pe care este inscriptionat „10 August, nu uita”. Elefantul face aluzie la discursul sustinut de Klaus Iohannis in fata premierului Sorin Grindeanu in momentul in care Guvernul PSD pregatea OUG 13, amnistia si gratierea: „Este un elefant in incapere, dar nu se vede. Sunt 2 elefanti de fapt, ordonanta de gratiere si de modificare a Codurilor penale”.

Sursa: Realitatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri