Doi copii diagnostigați cu COVID-19, internați în stare gravă la Institutul Matei Balș din Capitală

Doi copii diagnostigați cu COVID-19 sunt internați în stare gravă la Institutul Matei Balș din Capitală. Micuții au ajuns la medic cu febră foarte mare, după ce părinţii i-au ţinut acasă până în ultimul moment. Îngrijorător este că bilanțul infectărilor se menține ridicat: 868 de cazuri în 24 ore, iar 19 români au murit. 

„Se adevereste ceea ce ne-a venit ca si ecou din SUA: tulpina da forme fluctuante din punct de vedere clinic, uneori chiar grave la copii. Ne amintim, tulpina mama nu dadea forme grave la copii, erau asiptomatici”, a declarat, intr-o interventie la Realitatea PLUS, Carmen Dorobat, medic infectionist.

„Trebuie sa fim atenti nu numai la fenomene respiratorii cu febra, pentru ca aceasta boala ne-a aratat ca poate sa imbrace si fenomene digestive, si fenomene cutanate”, a mai spus medicul.

„Vaccinarea parintilor si a copiilor sunt doua aspecte partenere si, pentru ca incepe anul scolar, este absolut necesar sa gandim si in ce cuantum s-au vaccinat parintii copiilor care merg intr-o anumita colectivitate. Se poate crea un cerc vicios intre scoala si mediul extrascolar si tulpinile pot merge dinr-o parte in alta. Ne asteptam, odata cu inceputul scolilor, la un numar mai mare de cazuri”, a completat Carmen Dorobat.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri