Femeie atacată de urs, în Harghita!

Acesta este al doilea caz de vineri și al patrulea din ultimele două săptămâni în județul Harghita.

O femeie a fost atacată de urs, vineri la prânz, în timp ce se afla cu fiul său pe un câmp din apropierea comunei Siculeni, potrivit Agerpres.

Femeia a fost transportată la spital având mai multe plăgi din cauza mușcăturilor și zgârieturilor în urma atacului.

Primarul comunei Siculeni, Szentes Csaba, a declarat că din informaţiile pe care le are de la fiul victimei, cei doi se aflau la cosit pe un câmp, când, la un moment dat, femeia a fost atacată de urs.

Aceasta a suferit mai multe leziuni şi fost transportată de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Miercurea Ciuc.

Referentul de presă al SJU Miercurea Ciuc, Kiss Edit, a precizat că pacienta, de 52 de ani, are plăgi muşcate şi zgâriate pe un braţ, fiindu-i atins şi osul şi i-a fost afectată şi regiunea occipitală.

Potrivit sursei citate, starea sa este stabilă, se află sub investigaţii medicale, va primi îngrijirile necesare şi este posibil să fie externată.

Este al doilea caz de acest gen de vineri, din Harghita, după ce, în cursul dimineţii, un bărbat de 58 de ani, care păzea vitele în zona Valea Rece, din comuna Lunca de Jos, a fost atacat de urs şi a ajuns la SJU Miercurea Ciuc cu mai multe plăgi la nivelul capului şi membrelor superioare şi cu fractură la încheietura mâinii. Bărbatul a primit îngrijirile necesare, urmând să meargă la secţia de Boli Infecţioase pentru tratamentul specific în cazul rănilor provocate de animale sălbatice, după care va putea merge acasă.

În ultimele două săptămâni, patru persoane au fost atacate de urs în Harghita, incidentele având loc în zonele Siculeni, Siculeni-Ciceu, Voşlăbeni şi Lunca de Jos.

AGERPRES

Sursa: Realitatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri