Restricţii din cauza numărului mare de infectări cu COVID, în trei localităţi din Olt. Magazine închise de la ora 18.00, circulaţie interzisă noaptea

În comunele Ianca, Deveselu şi Fărcaşele, din judeţul Olt este interzisă, cu anumite excepţii, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00 – 5.00, din cauza creşterii numărului de cazuri de coronavirus.

Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Olt, de miercuri.

Totodată, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, pe raza acestor localităţi au obligaţia să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5.00 – 18.00.

În aceste comune, precum şi în comunele Obârşia şi Milcov, sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, inclusiv evenimente private (nunți, botezuri).

În alte localităţi – comunele Schitu, Pârşcoveni, Schitu, Bobiceşti, Brebeni şi Radomireşti – aceste activităţi sunt restrictionate fiind permisă participarea persoanelor vaccinate, a celor care care prezintă un test negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 sau celor care au fost infectate.

„Fac un nou apel către cetăţenii judeţului nostru să respecte aceste măsuri, să poarte masca de protecţie în spaţiile interioare, la locul de muncă, mijloacele de transport în comun ori în spațiile deschise aglomerate (piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, 50 m în proximitatea unităţilor şcolare). Doar astfel putem contribui la combaterea efectelor pandemiei de Covid-19”, transmite prefectul Florin Homorean.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri