Consultări la Cotroceni – Programul întâlnirilor pe care le are, astăzi, Klaus Iohannis cu partidele politice

E ziua consultărilor de la Cotroceni. Partidele politice trebuie să se pună de acord asupra unui nume de premier. Fiecare formațiune politică are o poziție și o strategie diferită. Cert este că la această rundă de discuții, nimeni nu vine cu un nume, ci doar cu condiții.

Partidele vor merge la Palatul Cotroceni la următoarele ore:

Ora 12:00 – Partidul Naţional Liberal;

Ora 13:00 – Partidul Social Democrat;

Ora 14:00 – Uniunea Salvaţi România;

Ora 16:00 – Alianţa pentru Unirea Românilor;

Ora 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România;

Ora 17:00 – Minorităţi naţionale reprezentate în Parlament.

Delegaţia PNL va fi formată din Florin Cîţu, Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode şi Iulian Dumitrescu.

USR a transmis că partidul va fi reprezentat la Cotroceni de Dacian Cioloş, Dan Barna, Anca Dragu, Stelian Ion şi Cristian Ghinea.

PSD va avea Consiliului Politic Naţional al partidului în această dimineață și atunci ar putea stabili pe cineva va propune premier, dar și cine va merge la consultări.

„Voi încerca, împreună cu cei mai maturi, mai responsabili, să găsim o ieşire din această criză. (…) Eu, personal, sunt total implicat şi eu sunt hotărât să găsesc, împreună cu partidele care au maturitatea politică necesară, o ieşire din această criză, fiindcă nu putem să stăm peste iarnă fără Guvern. Suntem în pandemie, suntem în plin val patru, pentru că prea puţini români s-au vaccinat. Suntem într-o criză a preţurilor la energie, care nu a fost generată de noi şi este o criză globală şi va trebui să-i facem faţă. Pe de altă parte, suntem aproape în pragul iernii şi sunt nenumărate probleme care trebuie să fie rezolvate de un Guvern cu puteri depline, deci este clar, cu maturitate, cu calm trebuie să găsim soluţii pentru această criză guvernamentală”, spunea, săptămâna trecută, şeful statului, Klaus Iohannis.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri