Dacă telemunca înseamnă și cheltuieli suplimentare neprevăzute în buget, există soluții care ne vor ajuta să vedem părțile bune ale acestui nou mod de lucru.
Desigur, telemunca ne ajută să economisim bani la transport pentru a ajunge la birou. Pe de altă parte, duce la costuri suplimentare acasă , cum ar fi o creștere a facturii la electricitate, bugetul pentru alimente sau achiziționarea de echipamente. Tabu.ro ne oferă câteva sfaturi despre ce ar trebui să facem pentru a economisi bani când lucrăm de acasă.
Gătește
Putem economisi sume importante de bani, alegând să gătim singuri decât să comandăm mâncare. Știm că nu toată lumea are timp să gătească pentru fiecare prânz și în fiecare seară. De aceea, experții recomandă să gătim cantități mai mari pentru câteva mese.
Fiți atenți la cantitate, pentru a nu strica nimic
O altă modalitate de a economisi bani este evitarea risipei. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să urmărim frigiderul și datele de expirare.
Faceți meniul înainte de cumpărături
Organizarea este una dintre cheile economisirii de timp și bani. Cunoscând din timp toate felurile de mâncare pe care urmează să le consumi săptămâna aceasta, cumpărăturile tale vor fi mult mai rapide și mai ieftine!
Economisește pe factură
Cine spune că petrecând mai mult timp acasă, aprinzi lumina mai mult, încălzești mai mult, speli vasele mai des, consumi mai mult gaz. Ia în considerare reducerea facturilor la gaze prin fixarea termostatului la o anumită temperatură. De asemenea, fixează-ți spațiul de lucru lângă o fereastră și profită mai mult de lumina naturală, mai degrabă decât să ai lămpile aprinse toată ziua.
Gata cu pauzele de cafea la cafenea
Dacă sunteți fan/ă a pauzelor de cafea / ceai afară, să știi că poți economisi bani consumându-ți cafeaua acasă.
Practică sport acasă
Folosește timpul pe care îl economisești evitând naveta pentru antrenamente cu greutăți, yoga sau jogging. Există multe videoclipuri pe rețelele de socializare pentru a găsi exerciții ușor de făcut și potrivite pentru apartamente.
Deplasează-te pe jos sau cu bicicleta
Pentru cumpărături, plimbări sau vizitarea prietenilor, este mai economic să te plimbi sau să pedalezi. Uiți de problema locurilor de parcare și rămâi și în formă.