Șapte handbaliste de la SCM Gloria Buzău convocate la loturile naționale de senioare și tineret ale României

Selecționerul Adrian Va­sile a anunțat lista celor 21 de jucătoare convocate la echipa națională pentru acțiunea de pregătire centralizată la București în perioada 23.11-01.12.2021, urmată de participarea la Campionatul Mondial de handbal feminin care va avea loc în Spania, în perioada 1 – 19 decembrie. SCM Gloria Buzău este echipa care trimite șase jucătoare la lotul de senioare. cele mai multe jucătoare de la o echipă de club, cu una mai mult decât Minaur Baia Mare.

În absența Cristinei Neagu, retrasă temporar de la echipa națională, campioana CSM București o va avea în Spania doar pe Alexandra Dindiligan. Cele șase handbaliste care vor reprezenta Gloria la Mondialele din Spania sunt Bianca Harabagiu, Alina Ilie, Andreea Rotaru, Ana Maria Savu, Mădălina Zamfirescu și Alexandra Subțirică. Săp­tămâna viitoare, echipa națio­nală se va reuni pentru ultimele pregătiri într-un sta­giu care se va desfășura la București, în perioada 23 noiembrie – 1 decembrie. La turneul final din Spania, România face parte din Grupa C, urmând să joace, în ordine, cu Iran (3 decembrie), Kazahstan (5 decembrie) și Norvegia (7 decembrie). Primele trei clasate se califică în grupele principale. România s-a clasat pe locul 12 la precedenta ediție a Campiona­tului Mondial, des­fășurată în 2019, în Japonia.

Lotul României pentru CM din Spania:

  • Portari: Yuliya Dumanska (Podravka), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea), Diana Ciucă (Rapid)
  • Linia de 9 metri: Bianca Bazaliu (Podravka), Bianca Harabagiu (Gloria Buzău), Alina Ilie (Gloria Buzău), Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), Andreea Popa (Minaur Baia Mare), Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Ana Maria Savu (Gloria Buzău), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare), Sorina Tîrcă (Rapid), Mădălina Zamfirescu (Gloria Buzău)
  • Extreme: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Ana Maria Tănasie (Minaur Baia Mare), Alexandra Dindiligan (CSM București), Laura Moisă (Gloria Bistrița), Oana Borș (Minaur Baia Mare)
  • Pivoți: Crina Pintea (Gyor), Lorena Ostase (CSM Slatina), Alexandra Subțirică (Gloria Buzău)

Federația Internațională de Handbal a decis ca toate persoanele care vor lua parte la Campionatul Mondial, jucătoare, antre­nori, oameni din staff, jurnaliști sau organizatori, trebuie să facă dovada vaccinării împotriva Co­vid-19 sau a trecerii prin boală. La sosirea în Spania, este necesar și un test cu rezultat negativ.

De asemenea, lotul național de tineret feminin va desfășura o acțiune de pregătire centralizată la Mioveni, ce va include patru jocuri amicale. Și aici, SCM Gloria Buzău are o jucătoare convocată, pe Ana Maria Samson.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri