Concluzii ULUITOARE în dosarul morţilor suspecte de la ATI Sibiu: 13 decese din cauza unor „posibile neglijenţe medicale”. Au fost disjunse noi dosare

Personalul medical din Secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu nu a omorât cu intenţie pacienţii infectați cu COVID-19, însă există posibilitatea ca 13 bolnavi să fi decedat din cauza unor neglijenţe medicale. Din acest motiv, procurorii au decis să facă noi cercetări în cazul fiecărui deces, în noi dosare „sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”.

„Astfel, din materialul probator administrat în cauză nu a rezultat că pacienţii internaţi pe secţia ATI COVID a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au decedat ca urmare a unor acţiuni săvârşite cu intenţie directă sau indirectă de personalul medical al acestei instituţii. Întrucât, din materialul probator administrat până în prezent, nu a fost exclusă posibilitatea ca aceste decese să fi survenit ca urmare a unor neglijenţe medicale, prin ordonanţa din data de 02.12.2021 procurorul de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei sesizate din infracţiunea de omor calificat, prev. şi ped. de art. 189 al. 1 lit. f din C.p. în infracţiunile de ucidere din culpă, prev. şi ped. de art. 192 al. 2 din C.p.. De asemenea, prin aceiaşi ordonanţă, s-a dispus disjungerea şi formarea unui număr de 13 dosare, câte unul pentru fiecare pacient decedat pentru care în cauză s-a formulat plângere penală. În dosarele noi formate se vor efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, conform competenţei”, Personalul medical din Secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu nu a omorât cu intenţie pacienţii infectați cu COVID-19, însă există posibilitatea ca 13 bolnavi să fi decedat din cauza unor neglijenţe medicale. Din acest motiv, procurorii au decis să facă noi cercetări în cazul fiecărui deces, în noi dosare „sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, anunță prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean, într-un comunicat de presă, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, în 7 martie 2021 a fost publicat într-un ziar local un articol intitulat „Şi eu am omorât oameni! Dezvăluiri şocante din Secţia ATI COVID a Spitalului Judeţean”.

A doua zi, articolul de presă a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu întocmindu-se cu această ocazie proces-verbal de sesizare din oficiu, prin care s-a reţinut, în esenţă, că personalul medical din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu – secţia ATI dedicată bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, cu intenţie nu administrează tratamentele corespunzătoare afecţiunilor pe care persoanele internate pe secţia respectivă le au, ci le administrează doar anestezice şi sedative, aspect care duce la moartea majorităţii pacienţilor astfel trataţi.

„Ca urmare a acestui act de sesizare, prin ordonanţa din data de 08.03.2021 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, prev. şi ped. de art. 189 al. 1 lit. f din C.p”, se mai arată în comunicat. 

Sursa: Realitatea din Justitie

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri