România va primit peste 600.000 de medicamente anti-Covid. Marcel Ciolacu: „Cea mai mare greșeală făcută este că nu s-a creat un parteneriat cu cetățeanul”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță că România va avea medicamente anti-COVID. Țara noastră va primi în jur de 600 de mii de doze. Liderul PSD a ținut să sublinieze că a fost o greșeală faptul că CITEZ „nu s-a creat un parteneriat între stat şi cetăţean”. 

„Antiviralele stim ca sunt de 2 tipuri: inovative si generice.  Am văzut ministrul ca a ieşit şi cu reprezentanţii producătorilor. Cu alte cuvinte, e pentru prima oară când un ministru discută direct cu producătorii.

Sunt două medicamente innovative acum acceptate şi în SUA, una se aşteaptă şi în UE. Are un randament de 50% şi celălalt de la Pfizer cu un randament de 90%. Am înţeles că o să avem în jur de 600.000 de doze şi 164.000.

Sa speram ca ca vom merge si pe zona de generice. Cu adevarat, exista anumite recomandari fiind mult mai toxice. Cred ca a fost cea mai greşeală facuta fiindca nu s-a creat intre stat si reprez statului, ministerul  Sanatatii, nu s-a creat un parteneriat cu cetăţeanul. 

Cel mai greu câştigi credibilitatea. Speranţa o obţii relativ repede”, a afirmat Ciolacu, la un post TV.

Sursa: Realitatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri