Situație incredibilă în Timișoara: Elevii învață online din cauza frigului din clase. Situația termoficării, departe de a fi rezolvată

Aproximativ 14.000 de elevi și preșcolari din Timișoara învață în sistem online din cauza frigului din clase. Suprefectul de Timiș, Sorin Ionescu, susține că s-a ajuns în această situație deoarece furnizorul de agent termic, Colterm, se află în insolvență și nu s-a pregătit pentru anotimul rece.

 „E o situație care ne îngrijorează. Fiecare Consiliu de administrație de școală a analizat situația termică din clase și săptămânal se revizuiește decizia. Sunt deja două săptămâni în care peste 14.000 de elevi au fost trimiși să învețe online nu din cauza pandemiei, ci din cauza incapacității autoritățile locale de a asigura temperaturile optime în spațiile de învățământ”, a declarat subprefectul de Timiș.

Întrebat cine e de vină, Sorin Ionescu a răspuns:

 „Cauzele sunt multiple. E vorba, în principiu, de intrarea în insolvență a furnizorului de agent termic, de compania Colterm, care, din cauza creșterii prețurilor la gazul metan, nu are capacitatea de a asigura agentul termic la temperaturi optime pentru a permite accesul elevilor în sălile de clase. Acum acolo temperaturile sunt mult sub 18 grade”, a mai spus el la B1TV.

Întrebat dacă a discutat cu primarul Timișoarei, Dominic Fritz, subprefectul a spus:

 „Au avut loc întâlniri între dl prefect Mihai Ritivoiu și primarul Dominic Fritz. Ele au fost și cu Alin Nica, președintele Consiliului Județean. Singura soluție e o solicitare de ajutor din partea Guvernului, solicitare care a fost trimisă de către prefectura Timiș”.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri